Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 08:37
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

20 декабря 2017, 11:11

Ємільчинський район: турбуючись про здоров’я людей

Голова обласної ради Володимир Ширма, голова Ємільчинської райдержадміністрації Ігор Євтушок, голова районної ради Віктор Сорока, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Суслик та головний лікар обласної дитячої клінічної лікарні Юрій Довгополий 19 грудня взяли участь у відкритті приймально-діагностичного відділення Ємільчинської ЦРЛ.
Спочатку шановані гості ознайомилися з роботою терапевтичного і пологового відділень та привітали маленьких пацієнтів дитячого відділення з Днем Святого Миколая. Колективу лікарні Володимир Ширма подарував телевізор, а для амбулаторії – холодильник.
Від імені колективу закладу в.о. головного лікаря Ємільчинської ЦРЛ Наталія Брановицька щиро подякувала голові обласної ради Володимиру Ширмі за фінансову підтримку у проведенні капітального ремонту першого поверху стаціонару ЦРЛ. Урочисте відкриття приймально-діагностичного відділення відбулося за участі колективу закладу та представників будівельних організацій, які провели сучасні та якісні ремонти відділень лікарні. Голова райради та голова райдержадміністрації нагородили грамотою приватного підприємця Володимира Сокірка за відповідальність, професіоналізм та значний внесок у розбудову та покращення матеріально-технічної бази ЦРЛ.
Цього ж дня відбулося відкриття Рихальської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини, яку очолює Людмила Шроль. Амбулаторія розмістилася на другому поверсі будівлі Рихальської сільської ради. За словами голови сільради Тетяни Кушніровської, місцева громада вже давно шукала шляхи щодо відкриття амбулаторії. Втім найкращим виявилося сільраді просто дещо потіснитися та другий поверх виділити для амбулаторії, де за кошти обласного бюджету у сумі 250 тисяч гривень зроблено ремонт приміщення. За кошти районного бюджету та інших джерел закуплено необхідне обладнання. Тут тепер є денний стаціонар, фізіотерапевтичний, стоматологічний, гінекологічний кабінети та кабінети сімейного лікаря і патронажної сестри. Колектив амбулаторії невеликий - 8 працівників, втім бракує сімейного лікаря. Натомість працівники мають необхідне обладнання та окрім жителів с. Рихальське обслуговуватимуть ще мешканців 3 навколишніх прилеглих сіл, всього 1295 осіб.
Під час зустрічі із медичним персоналом лікарні та амбулаторії Володимир Ширма зазначив, що розвиток медичної галузі на Житомирщині є пріоритетом у роботі депутатської корпусу Житомирської обласної ради сьомого скликання. Володимир Ширма звернув увагу на те, що амбулаторії загальної практики сімейної медицини – це майбутнє медицини на селі. «Сьогодні люди тут можуть отримати первинну допомогу та зробити початкові лабораторні та інші обстеження. Тому наше завдання – покращити матеріально-технічну базу і умови роботи лікарів, щоб надання медичних послуг в селі було на високому рівні».
Вітаючи колектив мед закладу, місцеву громаду Микола Суслик зазначив, що процес відкриття сільських амбулаторій та розвитку сімейної медицини лише набирає обертів. Так у 2018 році в області заплановано відкрити 25 амбулаторій за кошти державного бюджету. Адже реформування медицини передбачає насамперед розвиток сільських закладів охорони здоров’я. У рамках реформування медичної галузі у 12 районах області визначено населені пункти, де є необхідність побудови нових амбулаторій. Проект мережі побудови нових амбулаторій формували з урахуванням пропозицій об’єднаних територіальних громад. За його словами, амбулаторії будуть оснащені відповідно до табеля в повному обсязі та усім необхідним обладнанням.
Крім того начальник УОЗ побажав колективу амбулаторії у першому кварталі наступного року успішно провести приписну кампанію, у другому кварталі створити комунальне підприємство, а з липня вже у новому статусі – активно долучитися до усіх Всеукраїнських програм з охорони здоров’я.
Погода, Новости, загрузка...