Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 06:49
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

5 января 2018, 10:29

Житомирщина: прокуратура попередила неправомірне зменшення на 40 га земель лісового фонду для видобування піску

Прокуратура Житомирської області продовжує вживати заходи представницького характеру задля захисту інтересів держави, вступаючи у справи за позовами інших осіб.
Зокрема, прокуратура області вступила на стороні ДП «Коростишівський лісгоп АПК» у розгляд справи, розпочатої за позовом ТОВ «Сілі-Кор» про визнання недійсною виданої ДП «Коростишівський лісгоп АПК» заяви-відмови на вилучення земельної ділянки площею 39,4 га на користь товариства, що у користуванні цього лісництва.
Господарським судом Житомирської області підтримано доводи прокуратури області і ДП «Коростишівський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» облради щодо відсутності підстав для визнання недійсною заяви та відмовлено у задоволенні позову ТОВ «Сілі-КОР».
Йдеться про те, що рішенням Житомирської обласної ради у травні 2015 року надано дозвіл на зменшення розміру земельної ділянки Шахворостівського лісництва площею 39,4 га на території Харитонівської сільської ради Коростишівського району, яка перебуває у користуванні ДП «Коростишівський лісгосп АПК», для розробки піщаного кар’єру ТОВ «Сілі-Кор».
За позовом прокуратури області зазначене рішення судом скасовано. Відповідно, лісгосп, у свою чергу, анулював попередньо ним видану нотаріально посвідчену заяву-відмову на вилучення земельної ділянки лісового фонду на користь товариства.
Саме це і стало для товариства підставою звернутися до суду з позовом, який залишено без задоволення.
Таким чином, прокуратура вкотре захистила державні інтереси, попередивши неправомірне зменшення земель лісового фонду на площі майже 40 га.
Погода, Новости, загрузка...