Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 15:50
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

10 января 2018, 11:56

Житомиряни запрошуються на Різдвяно-новорічну зустріч

13 січня 2018 р. об 11.00 у Домі української культури (вул. Велика Бердичівська, 61) відбудеться Різдвяно-новорічна зустріч з пізнавально-розважальною програмою для дорослих та дітей. Організатори: історичний факультет Житомирського державного університету імені Івана Франка за підтримки Управління культури Житомирської міської ради та Дому української культури й ВМО «Молоді патріоти».

У програмі заходу передбачено проведення свята Маланки й Василя (традиції та звичаї), майстер-класу з виготовлення різдвяно-новорічної символіки, тематичних ігор, вікторин, квестів.

Звичаї та обряди відігравали і продовжують відігравати важливу роль в житті українського народу. Виняткову роль має цикл новорічно-різдвяних свят, які відзначалися особливо урочисто. Центральне місце тут займають Святвечір, Різдво Христове, Маланки, Старий новий рік, Василя, Водохреща.

Мета Різдвяно-новорічної зустрічі - ознайомлення гостей із особливостями відповідних українських свят, з їхньою історією та значенням для сучасної культури України. Адже традиційні свята, які поєднали раціональний досвід наших предків, міфологічні, релігійні вірування, є важливим елементом духовності, народної мудрості.

Присутні на святі разом із ознайомленням з історією різдвяно-новорічних свят матимуть змогу особисто взяти участь у виготовленні різдвяної й новорічної символіки, у тематичних іграх, а також вікторинах і квестах.
Погода, Новости, загрузка...