Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 21:28
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

18 января 2018, 11:22

Леспедеця та церсіс – такі рослини вирощують в Білокоровицькому лісгоспі на Житомирщині

Для вирощування садивного матеріалу в контрольованому середовищі в Білокоровицькому лісгоспі в минулому році збудовано ще одну теплицю площею 0,02 га та встановлено 4 короби по 60 квадратних метрів кожний.
Для створення посівів в розсадниках лісгосп використовує насіння, зібране власними силами. Так в 2017 році заготовлено 15 т жолудів дуба, 23,3 т шишок сосни звичайної, 1 т ялини європейської та 70 кг насіння супутніх та кущових порід. Переробку шишок хвойних порід проводять у власній шишкосушарні.
«В 2017 році ми провели посів лісових розсадників на площі 1,7 га, в тому числі 0,3 га - в теплицях, - ділиться головний лісничий підприємства Руслан Бондарчук. – Виростили 2,6 млн. сіянців лісоутворюючих та супутніх порід. Маємо і гарний вибір декоративних саджанців для озеленення. Поруч з більш відомими туями різних форм, ялівцем, самшитом, ялиною сизою також на розсадниках вирощуємо такі екзотичні породи, як церсіс , гібіскус, сосна Веймутова, леспедеця, тис чорний. »
Отож навесні 2018 року лісгосп планує реалізувати іншим лісовим господарствам 70 кг насіння сосни, 7 т насіння дуба звичайного та 500 тис. шт. сіянців сосни звичайної.
Погода, Новости, загрузка...