Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 03:54
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

1 февраля 2018, 13:00

У 2018 році кошти на розвиток агропромислового комплексу розподілять за 8 напрямками

На розвиток агропромислового комплексу Житомирщини у 2018 спрямують 5,3 млн грн з обласного бюджету, які розподілять за 8 напрямками.

Про це повідомив начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Руслан Кирилюк.

За його словами, постійна комісія з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села обласної ради погодила 8 напрямків, за якими фінансуватиметься Програма розвитку агропромислового комплексу області на 2016-2020 роки. З них 3 напрямки нові – вперше кошти обласного бюджету виділятимуться на сприяння розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, фермерських господарств та дорадництво (надання консультаційної та інформативної допомоги агропідприємствам щодо технологій виробництва, грантів, державних та інших програм підтримки).

У 2018 році на реалізацію Програми передбачено 5,3 млн грн. Найбільше коштів спрямують на надання державного пільгового кредитування індивідуальним сільським забудовникам – 2 млн грн, та відшкодування вартості установок індивідуального доїння корів – 1 млн грн.

Також агропідприємства області можуть отримати фінансову підтримку на:

органічне виробництво – 100 тис. грн;
приріст поголів’я корів у сільгосппідприємствах – 500 тис. грн;
часткове відшкодування вартості придбання племінних телиць, нетелей, корів господарствами населення – 100 тис. грн;
сприяння розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів – 730 тис. грн;
сприяння розвитку фермерських господарств – 800 тис. грн;
дорадництво – 70 тис. грн.

Напрямки програми та розподіл коштів будуть затверджувати депутати під час чергової сесії обласної ради, яка відбудеться 7 березня 2018 року. Детальні умови, як отримати компенсації та відшкодування, будуть опубліковані згодом на сайті ОДА.

Нагадаємо, що у 2017 році на виконання заходів Програми за 6 напрямками з обласного бюджету було використано 6,1 млн грн. Найбільше коштів спрямовано на відшкодування вартості закуплених установок індивідуального доїння корів господарствами населення – майже 2 млн грн. Індекс сільськогосподарського виробництва минулого року склав 105,2%, за яким Житомирщина посіла 4 місце в Україні.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...