Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 11:41
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

7 февраля 2018, 16:22

Житомирські оперативники викрили неповнолітнього молодика у пограбуванні

Кілька днів тому на одній з вулиць обласного центру невідомий побив і обібрав пізнього перехожого. 6 лютого винуватця розшукали оперативники Управління карного розшуку ГУНП та міського підрозділу кримінальної поліції. Триває досудове розслідування.

4 лютого до Житомирського відділу поліції звернувся 25-річний житомирянин із заявою про пограбування. За словами чоловіка, напередодні пізно увечері він повертався додому після дружніх посиденьок з товаришами. На одній з вулиць раптом відчув, як хтось його вдарив, а потім побачив нападника, який похапцем зірвав з його шиї золотий ланцюжок з хрестиком, а з руки – вартісний годинник. Також нападник викрав гаманець з грошима і банківськими картками та документами.
Відповідні відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) ККУ. У рамках кримінального провадження поліція розпочала комплекс заходів, направлених на розкриття вказаного злочину.
Серед здійсненого – вивчення записів з камер відеоспостереження, відпрацювання точок можливого збуту викраденого майна та перевірка осіб, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності за подібні злочини або потрапляли у поле зору правоохоронців за інші правопорушення.
У результаті оперативники встановили причетність до грабежу 17-річного житомирянина. За місцем його проживання було виявлено частину відібраних у заявника речей. Сам молодик свою вину визнав і пояснив, що пішов на злочин заради легкого заробітку, а нетверезий стан випадкового перехожого лише додав йому впевненості.
Усі обставини з’ясовуються у ході подальшого досудового розслідування. За чинним законодавством парубку може загрожувати від 4 до 6 років позбавлення волі.
Водночас правоохоронці зазначають, що ситуації, коли нетверезі громадяни стають об’єктами вуличних злочинів, не є рідкістю. Користуючись станом своїх жертв, коли ті в силу обставин вже безпорадні, грабіжники зухвало відбирають у них гроші та інші цінні речі. Зазвичай, поки потерпілий прийде до тями і протверезіє, зловмисникам вдається замісти сліди.
Відтак поліція нагадує житомирянам про заходи безпеки:
– повертаючись додому увечері, обирайте освітлені маршрути руху, у разі потреби заздалегідь домовтесь, щоб вас зустрічали рідні, або скористайтесь послугами таксі;
– не ризикуйте вступати у контакт з незнайомими та малознайомими особами, тим більше чаркувати з ними, адже під дією алкоголю ваш опонент враз може перетворитися на лиходія, а ви – на жертву звичайного зловмисника;
– щоб не привабити увагу потенційного грабіжника, намагайтеся не носити в руках цінних речей, як от гаманці зі значною сумою грошей, мобільні телефони, документи тощо, особливо якщо ви знаходитеся у малолюдних місцях у вечірній час доби;
Погода, Новости, загрузка...