Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 12:27
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

4 апреля 2018, 15:57

Прокуратура Житомирської області ініціює проведення службового розслідування щодо неналежного стану досудового слідства Бердичівським відділенням поліції

На інтернет-сайті «Бердичів BIZ» у публікації «У Бердичеві розгнівані власники побитих вандалами автомобілів вимагали відповідей у начальника поліції» оприлюднено коментар начальника Бердичівського відділу поліції Головного управління Нацполіції в області Ольги Зінченко щодо стану слідства у кримінальному провадженні за фактом вчинення неповнолітнім низки крадіжок чужого майна з автомобілів жителів м. Бердичева. Зокрема, на зустрічі із потерпілими та журналістами Ольга Зінченко повідомила, що розслідування справи гальмує прокуратура, а її працівники зробили усе можливе для зібрання доказів вини неповнолітнього зловмисника та обрання йому запобіжного заходу.
Прокуратура Житомирської області вивчила порушене бердичівлянами питання та вважає за необхідне надати громадськості правдиву інформацію щодо розслідування цього кримінального провадження.
У вівторок, 3 квітня 2018 року, заступник прокурора області Віталій Мякішев провів оперативну нараду за участі керівництва слідчого управління Головного управління Нацполіції в області, зокрема, заступника начальника Олексія Хробуста та начальника відділу розслідування злочинів, вчинених дітьми, Миколи Бовсуновського, керівника Бердичівської місцевої прокуратури, процесуальних прокурорів, а також керівника та слідчих слідчого відділу Бердичівського відділу поліції Головного управління Нацполіції в області.
На оперативній нараді, з вивченням матеріалів кримінального провадження, заслухано стан досудового розслідування у зазначеному провадженні.
Встановлено, що 28.03.2018 до Бердичівської місцевої прокуратури надійшли матеріали кримінального провадження для погодження прокурором повідомлення про підозру неповнолітньому, який у період з грудня 2017 року по березень 2018 року вчинив близько 20 крадіжок майна з автомобілів у м. Бердичів.
Процесуальним прокурором визнано вказане повідомлення про підозру передчасним та необґрунтованим, оскільки слідчими Бердичівського відділу поліції Головного управління Нацполіції в області не здобуто достатніх та допустимих доказів, які б указували на причетність неповнолітнього до вчинення крадіжок майна із автомобілів жителів м. Бердичева.
Захист неповнолітнього, який є дитиною-сиротою, належним чином не забезпечено, слідчі дії з ним проведено з грубим порушенням вимог кримінального процесуального закону.
У той же час, інші версії вчинення злочину слідством не перевірялись, іншу особу, яка причетна до вчинення вказаних злочинів, навіть не допитано.
Відтак, усі учасники наради прийшли до спільного висновку щодо відсутності на даний час достатніх доказів для погодження процесуальним керівником повідомлення про підозру неповнолітньому.
З метою повного встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, прокурором у кримінальному провадженні слідчому надано грунтовні вказівки.
Враховуючи незадовільний стан досудового розслідування, а також факти порушень вимог кримінального процесуального закону, прокуратурою області перед керівництвом Головного управління Нацполіції в області ініційовано проведення службового розслідування.
Стан досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні перебуває на контролі прокуратури області.
Погода, Новости, загрузка...