Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 12:32
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

10 апреля 2018, 12:10

Скільки бюджетників зможуть прийняти заклади вищої освіти у 2018 році

Міністерство освіти оприлюднило максимальні обсяги держзамовлення на прийом до закладів вищої освіти у 2018 році.

Оприлюднені дані, зокрема, допоможуть майбутнім вступникам ознайомитись з кількістю місць для прийому за держзамовленням, які зможе виділити кожен виш, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки, на 2018 рік.

Це, зокрема, ліцензійний обсяг – скільки загалом вступників на спеціальність чи спеціалізацію може прийняти заклад; максимальний обсяг прийому абітурієнтів на місця держзамовлення та кваліфікаційний мінімум – скільки щонайменше «бюджетників» має бути на спеціальності, щоб заклад здійснив їх набір.

«Пороги» максимуму і мінімуму бюджетних місць на кожну спеціальність встановлюються вишами в зв’язку з тим, що в Україні вступ на бакалаврат та деякі спеціальності магістратури здійснюється за широким конкурсом.

У МОН зазначають, що широкий конкурс передбачає те, що бюджетне місце надається не конкретному закладу вищої освіти, а йде до закладу за вступником з найкращими балами.

Тому максимальний обсяг відображає, скільки найбільше таких вступників зможе прийняти виш на певну спеціальність, а кваліфікаційний мінімум показує, скільки вступників з найкращими балами мають обрати навчання за конкретною спеціальністю у виші, щоб на цю спеціальність взагалі відбувся набір «бюджетників».

У межах системи широкого конкурсу виш може як отримати максимальний обсяг місць держзамовлення, передбачений документом, так і не отримати жодного бюджетного місця.

Також в оприлюднених МОН даних зазначено, яку максимальну кількість вступників зможе прийняти виш за квотою 1 – на основі вступних іспитів, та квотою 2 – для вступників за спрощеною процедурою з окупованих територій.
Погода, Новости, загрузка...