Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 22:30
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

13 апреля 2018, 11:54

Управління ДСНС Житомирщини застерігає! Горить суха трава!

Щорічно, як тільки зійде сніг і встановиться суха тепла погода, до Служби порятунку «101» починають надходити численні повідомлення про загорання минулорічної сухої рослинності на сільськогосподарських угіддях, уздовж транспортних магістралей і навіть на територіях приватних домоволодінь у містах та селах. Незважаючи на застереження у засобах масової інформації, та численні запобіжні заходи, що вживаються співробітниками ДСНС щодо попередження пожеж, вони все ж таки завдають населенню та навколишньому середовищу шкоди та значних матеріальних збитків.

Так, з початку року на території Житомирської області сталося вже 34 загоряння у природних екосистемах, під час яких вогнем пройдено понад 42 га території.

Гасити такі пожежі складно, адже висохла рослинність спалахує, мов факел, і полум’я поширюється зі швидкістю вітру. Також ускладнює приборкання таких пожеж і відсутність поблизу джерел водопостачання: пожежних гідрантів та водоймищ. І тоді, щоразу рятувальникам доводиться з далеку привозити воду пожежними автомобілями, а не безперервно подавати по рукавних лініях з розташованих поруч джерел водопостачання.

Звертаючи увагу на ситуацію, що складається Управління ДСНС України у Житомирській області звертається до всіх громадян: ніколи не підпалюйте суху траву в лісі, на полі, городі, біля своїх будівель! Будьте обережні з джерелами відкритого вогню, із сірниками та цигарками. Якщо ви помітили невелике загоряння трави або тліючу підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум'я (ще потрібно почекати й переконатися, що трава або підстилка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з’явитися знову). Якщо пожежу не можете здолати самотужки – зателефонуйте до служби порятунку «101», повідомте про знайдений осередок загоряння і вкажіть точне місце.
Погода, Новости, загрузка...