Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 05:30
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

9 мая 2018, 08:34

На Житомирщині поліція попередила вибухонебезпечну ситуацію

З’ясування родинних стосунків між подружжям у Хорошівському районі загрожувало перерости у трагедію через присутність у будинку гранати. Вчасним втручанням поліцейські випередили фатальні наслідки. Однак господар обійстя тепер може понести кримінальне покарання за незаконне поводження із небезпечним предметом.

Увечері 6 травня до Хорошівського відділення поліції надійшов виклик про те, що у с. Рижани чоловік у ході сімейної сварки розпустив кулаки до дружини та тещі. Для перевірки відомостей і з’ясування ситуації у населений пункт виїхали працівники групи реагування патрульної поліції.

Як виявилося, сварка між подружжям відбулася у будинку тещі дебошира. Його самого на момент прибуття поліцейських уже не було. Поспілкувавшись із жінками, правоохоронці навідались до обійстя чоловіка. 48-річного господаря застали удома напідпитку. Той жалівся на долю й погрожував заподіяти собі шкоди предметом, що знаходився на ліжку – ручною гранатою.

Нетверезого господаря правоохоронці вивели з кімнати та негайно викликали на місце події поліцейських-вибухотехніків і слідчо-оперативну групу. Діям правоохоронців чоловік заважати не став і втихомирився. Працівники вибухотехнічної служби ГУНП вилучили небезпечний предмет і згодом знешкодили його. За їх висновками, це бойова граната РГД-5 із підривачем типу УЗРГМ, придатна до прямого використання.

За словами винуватця, він ще кілька років тому знайшов боєприпас у лісі та зберігав його у схованці. Принагідно згадав про це, образившись на дружину.

Як повідомив т.в.о. начальника Хорошівського відділення поліції Іван Запоточний, за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) ККУ. Відповідно до чинного законодавства, подібні протиправні дії можуть обернутися чоловікові ув’язненням на строк від 3 до 7 років.
Погода, Новости, загрузка...