Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 11:50
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

17 мая 2018, 18:35

Житомирська митниця ДФС: принцип «єдиного вікна» створює сприятливі умови для розвитку бізнесу

Важливим кроком у напрямку створення сприятливих умов для розвитку бізнесу та боротьби з корупцією стало запровадження в Україні принципу «єдиного вікна».

«Єдине вікно» пришвидшує процес оформлення експортно-імпортних операцій та є повністю автоматизованим інформаційним комплексом. Дана система приймає інформацію, обробляє її та автоматично формує відповідні повідомлення для усіх задіяних суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та суміжних служб.

Після пропуску товарів через митний кордон України, з метою переміщення у митницю призначення, система надсилає підприємству електронне повідомлення, у якому зазначаються види державного контролю, які завершено в пункті пропуску та які необхідно завершити у зонах митного контролю на митній території України, а також вичерпний перелік документів необхідних для подачі відповідному контролюючому органу.

Після надсилання документів до контролюючого органу, уповноважена особа цього органу приймає рішення про завершення відповідного виду контролю, проведення огляду чи додаткової обробки товарів або повернення товару за межі митної території України та вносить повідомлення про прийняте рішення до інформаційної системи, яка в свою чергу повідомляє підприємство. Проставлення відбитків штампів на паперових примірниках товаросупровідних документів не вимагається, проходження відповідних видів контролю фіксується суміжними службами в електронному вигляді.

Системою передбачено можливість випуску товарів у вільний обіг за принципом «мовчазної згоди», якщо протягом чотирьох робочих годин з моменту отримання електронного повідомлення і документів від підприємства уповноважена особа контролюючого органу не внесла до інформаційної системи рішення за результатами проведення відповідного виду контролю.

Принцип «єдиного вікна» спростив для учасників зовнішньоекономічної діяльності умови подання документів для проведення відповідних видів контролю, а також мінімізував участь посадових осіб у їх здійсненні.
Погода, Новости, загрузка...