Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 25 квітня 01:48
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

18 мая 2018, 12:18

19 травня - Всесвітній день сімейного лікаря

З 19 травня 2011 року Всесвітня організація сімейних лікарів WONCA започаткувала святкування Всесвітнього дня сімейного лікаря. Ця дата присвячена не тільки лікарям загальної практики, а й медичним фахівцям, що працюють на первинній ланці.

За даними світової статистики – 80% всіх проблем, пов’язаних зі здоров’ям, у розвинутих країнах світу вирішують сімейні лікарі.
Сьогодні первинна медико-санітарна допомога є пріоритетною службою національної галузі охорони здоров’я.

Наразі в області функціонує 255 лікарських амбулаторій, у тому числі 248 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини. На сьогодні автономізовано в комунальні некомерційні підприємства 9 закладів, із них 3 отримали ліцензію на медичну практику та приступили до підготовки укладання угоди з Національною службою здоров’я України.

555 сімейних лікарів Житомирщини підтримують реформу медицини, в якій пріоритетними є первинна ланка медичної допомоги та розвиток сімейної медицини.

Ми виступаємо за широке впровадження найкращих світових стандартів надання первинної медичної допомоги та впровадження засад самоврядування сімейних лікарів. Це є нагальною вимогою часу і єднає лікарів загальної практики – сімейної медицини, робить їх відповідальними за здоров'я своїх пацієнтів, вирішення професійних і соціальних проблем.

З нагоди Всесвітнього дня сімейного лікаря висловлюю всім працівникам служби сімейної медицини області безмежну вдячність за високий професіоналізм та відданість справі. Від усієї душі бажаю вам, шановні колеги, здоров’я, миру та подальших професійних здобутків.
Погода, Новости, загрузка...