Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 07:07
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

22 мая 2018, 09:20

Антикорупційний рух звітує про розгляд заяв про злочин

За два з половиною роки діяльності нашої громадської організації ми провели десятки розслідувань. Зі значною частиною матеріалів ми зверталися до місцевих правоохоронних органів. Тож як завжди інформуємо наших читачів про хід деяких з цих справ.

Зокрема одним з найгучніших наших розслідувань було розслідування про використання кредитних коштів НЕФКО на утеплення шкіл та дитячих садочків міста. Тоді ми проводили розслідування щодо утеплення ЗОШ №17 підприємством ТОВ «Поліська логістична компанія». Наша заява була внесена в ЄРДР за №1201606002007711 з правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення). Досудове розслідування триває, проводиться слідчим СВ Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області.

В продовження теми утеплення бюджетних установ повідомляємо, що наша заява про злочин щодо утеплення дитячих садочків за проектом SECO також зареєстрована в ЄРДР. На початку 2018 року наші матеріали були направлені в Управління захисту економіки, проте воно і досі не проінформувало слідче управління Головне управління Національної поліції в Житомирській області про результати своєї перевірки.

Стосовно заяви про злочин щодо використання коштів на реконструкцію прибудинкових територій мікрорайону Польова, то ситуація тут приблизно така ж. Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за №12017060020003297.

Одним з найсвіжіших розслідувань є розслідування щодо закупівель комунального підприємства «Житомирводоканал». Слідчим ГУНП в Житомирській області були внесені відомості до ЄРДР за №12018060000000071 з правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення). Наші матеріали були приєднані до іншого кримінального провадження і об’єднані в одне за № 42018061020000046, передбаченого ч.1 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). На даний час досудове розслідування триває, ведеться слідчим СУ ГУНП в Житомирській області.
Стосовно заяви про злочин щодо закупівель на КП «Управління автомобільних шляхів», то наразі заява внесена до ЄРДР за №12018060000000068 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На превеликий жаль, усі розслідування затягуються, а підрядники та чиновники, які пов’язані з цими справами досі працюють і мають доступ до бюджетних коштів. Проте це не завадить нам працювати далі і не змусить нас скласти руки. Адже ми віримо у те, що робимо.
Погода, Новости, загрузка...