Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 18:30
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

22 мая 2018, 17:00

Проведено онкоогляди населення в Овруцькому та Народицькому районах

21 травня у Народицькому та Овруцькому районах бригадою лікарів-онкологів КУ «Обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради проведено профілактичні огляди населення. Насамперед це стосується тих, хто входить до груп ризику, знаходиться під диспансерним наглядом.

Бригади лікарів-окологів, до складу яких входять онкохірург, онкогінеколог та мамолог, вже оглянули населення у Бердичівському, Коростенському, Новоград-Волинському, Чуднівському, Любарському, Бердичівському, Романівському, Баранівському, Радомишльському, Малинському, Лугинському, Олевському районах.
Цього дня у Народицькому районі огляди місцевих жителів провели: к.мед.н., лікар-онкогінеколог Аліна Миколаївна Кошмеринська, лікар-мамолог Арсен Володимирович Мурадян та лікар-онкохірург Віталій Миколайович Мельник. Фахівцями оглянуто 81 особу, із яких 16 отримали направлення на проведення обстеження в обласному онкологічному диспансері.
В Овруцькому районі огляди населення провели: к.мед.н., лікар-онкогінеколог Віктор Вільгельмович Кравчук, лікар-мамолог Дмитро Борисович Гуля та лікар-онкохірург Андрій Вікторович Степаненко. Фахівцями оглянуто 72 особи, із яких 11 отримали направлення на проведення обстеження в обласному онкологічному диспансері.

Крім того, обласні фахівці прочитали для сімейних лікарів, фельдшерів та медичних сестер лекції щодо профілактики онкозахворювань та відповіли на їхні численні запитання. Лікарі-онкологи з області закликали своїх колег насамперед не бути байдужими до людей, виявляти онкопатологію на доклінічній стадії, своєчасно реагувати та направляти хворих на обстеження в область. Проводити додаткові методи обстеження на онкомаркери; ФГДС, колоноскопію, УЗД; загальні розгорнуті аналізи крові та сечі; КТ, МРТ.
Кожна жінка після 40 років повинна щороку проходити мамо графічне обстеження, а до 40 років – УЗІ.
Фахівці наголосили, що виявити онкопатологію на ранніх стадіях та правильно провести лікування (відповідно до протоколів – комбіноване лікування) можливо лише у спеціалізованих закладах.
Жителі районів можуть записатися на прийом безпосередньо у реєстратурі онкодиспансеру або попередньо за телефоном: (0412) 43-82-92 з 13.00 до 16.00. У цьому випадку медики заведуть медичну картку на пацієнта та передадуть її до кабінету лікаря у визначений день прийому.
Погода, Новости, загрузка...