Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 15:46
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

12 июня 2018, 11:50

Голови громад домовились координувати свої дії та відстоювати інтереси ОТГ на різних рівнях

Лідери громад Житомирщини домовились координувати свої дії та відстоювати інтереси ОТГ на різних рівнях. До такої згоди голови об’єднаних громад дійшли на зустрічі у Брусилівській ОТГ за круглим столом «Комунікація ОТГ: від проблем до рішень», який організував Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений Програмою U-LEAD з Європою та Мінрегіоном.

«Для всіх громад характерні проблеми із передачею Держгеокадастром земель, є численні труднощі із розвитком та фінансуванням освітньої та медичної мережі. Консолідована позиція голів стосовно вирішення цих проблем матиме потужний вплив та мотивуватиме різних гравців чути громади», - наголосив Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Під час роботи лідери ОТГ обговорили ключові проблеми громад, зокрема процес монетизації пільг, який викликав численні конфлікти на рівні пільговиків та перевізників. Для окремих ОТГ фінансування пільг потребує виділення додаткових коштів.

«На минулому тижні у Новій Боровій, я мав зустріч із ветеранами АТО, які були вкрай незадоволені можливою монетизацією пільг. Крім того, з атовцями зустрічався і голова ОДА. Якщо держава перекладатиме фінансування монетизації на громади, то ми будемо змушені виділяти мільйони гривень, яких не закладали до бюджету», - розповів Григорій Рудюк, голова Новоборівської ОТГ.

Також, посадовці обмінювались досвідом реалізації проектів місцевого розвитку. Так у Брусилівській громаді представили два потужних підприємства «Брусвяна» та «Брусилівський маслозавод», які мають значні перспективи у створенні ягідного та молочного кластерів у співпраці із місцевими кооперативами.

«Брусвяна – це потужне підприємство, навколо якого ми плануємо сформувати супутні підприємства та кооперативи. Цей кластер сприятиме розвитку підприємництва у громаді, крім того, ми зможемо зберегти кадри, адже сьогодні є тенденція до виїзду у великі міста та за кордон молодих фахівців», - переконував Володимир Гебенець, голова Брусилівської ОТГ.

Учасників круглого столу також привітав Павло Дзюблик, народний депутат України, який підтримав ідею консолідації голів громад задля лобіювання інтересів ОТГ. Посадовці домовились такі зустрічі проводити регулярно і наступного разу збиратимуться за два місяці.
Погода, Новости, загрузка...