Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 11:40
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 июня 2018, 11:19

Що отримають власники Карти житомирянина

Вже у липні містяни матимуть універсальний і зручний інструмент – картку житомирянина. Це сучасна багатофункціональна пластикова картка з фото та прізвищем її користувача, яка є носієм персональних даних.

Оплатити проїзд у громадському транспорті, житлово-комунальні послуги, скористатись пільгою і субсидією, записатись в бібліотеку чи до лікаря, отримати знижку у аптеці та магазині – все це поступово стане можливим за допомогою картки.

Про співпрацю у цьому проекті та інші важливі ініціативи для міста і його жителів домовились міський голова Житомира Сергій Сухомлин та голова правління АТ «Ощадбанк» Андрій Пишний у березні.

Договір про співробітництво підписали та затвердили під час засідання виконавчого комітету 6 червня.

Відтепер у міста буде єдина база і спрощена процедура з’ясування реквізитів містян. Простіше кажучи, «Картка житомирянина» – внутрішній паспорт, за допомогою якого можна ідентифікувати жителя обласного центру.

Муніципальні ідентифікаційні картки набули масового розповсюдження у світі лише в останні роки. У Нью-Йорку вона виконує функцію безкоштовного доступу до найкращих світових музеїв та галерей для соціально-незахищених верств населення. У Чикаго картку використовують для доступу у місцеві школи, а також це дисконтна мережа для відвідування спортивних клубів, ігор та інших місцевих бізнесів.

Картка Житомирянина – це ключ до якісних муніципальних послуг

Загалом карта матиме різні додатки: транспортний, платіжний, соціальний, комунальний, медичний, освітній та торговий та ін. Їх будуть впроваджувати поступово, крок за кроком. Технологічно карта житомирянина матиме два чіпи, один з яких працюватиме як звичайна карта для виплат, а інший чіп відповідатиме за перераховані вище додатки.

«Картка Житомирянина – це ключ до якісних муніципальних послуг. Власне картка не є чимось новим, але у тому вигляді і з тією кількістю послуг та сервісів, які з часом стануть доступними житомирянам, вона не має аналогів по Україні. Основна задача полягає в тому, щоби відійти від черг і паперів на користь зручних електронних технологій та глибокої аналітики даних», - говорить заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Функції карти житомирянина

Персоналізація. Картка житомирянина виконуватиме роль місцевого паспорта – документа, який посвідчує особу. На картці буде зазначено прізвище та ім’я її власника і його фотографія. Це дасть змогу реалізувати через картку низку функцій, які передбачають місцеву ідентифікацію. До прикладу, голосування за проекти Бюджету участі.

Транспортна. Перший етап запровадження єдиної карти розпочнеться вже у липні із транспортного додатку. Як і зараз, люди зможуть обирати собі зручний пакет транспортних послуг, замовляти його та валідувати картку в транспорті. Ще однією зручністю є можливість поповнення картки як з платіжних терміналів, так і через Інтернет.

Першими картку житомирянина зможуть отримати пільговики, що повноцінно реалізуватимуть своє право на проїзд в тролейбусах, трамваях і маршрутних таксі. Для тих, хто має пільги, карта слугуватиме своєрідною заміною посвідчення, яке нині забезпечує безкоштовний проїзд у транспорті. Її оформлення буде безкоштовним, а кожен пільговик матиме пакет з певною кількістю поїздок на місяць. Громадянам, що мають право на пільги, додатково нічого робити не потрібно – їх карти поповнюватимуться автоматично. Для решти житомирян карта замінить нинішній електронний проїзний квиток.

Платіжна. Містяни отримають додаткову дебетову банківську карту і зможуть скористатись всіма сервісами «Ощадбанку».

Соціальна. Тримач картки зможе комфортно скористатись місцевими пільгами та програмами адресної допомоги.

Комунальна. Всі комунальні платежі можна буде швидко і зручно здійснювати в одному додатку. Це замінить чи не десяток різних платіжок та дасть можливість заощадити на сплаті комісії по кожній з них.

Медична. Картка дасть можливість дистанційно записуватися до лікаря, а пізніше – запровадити електронну амбулаторну картку.

Освітня. Житомиряни зможуть дистанційно записувати дітей на гуртки, користуватись бібліотеками, купувати квитки в музеї, театри міста.

Хто і як може отримати?

На першому етапі Карту житомирянина безкоштовно отримають пільговики. Пізніше її зможуть придбати всі житомиряни.

Цю карту зможуть отримати лише ті особи, які проживають у Житомирі, а також ті, що навчаються або працюють на території міста.

Першим запуститься транспортний додаток, за допомогою якого пільговики їздитимуть безкоштовно у громадському транспорті. Для решти житомирян карта замінить нинішній електронний проїзний із найдешевшим тарифом на проїзд.

Отримати свою Картку житомирянина просто: потрібно звернутись із заявою до пункту оформлення «Карти житомирянина» та додати необхідні документи. Впродовж 30 днів банк повідомить вас, де забрати карту.

Необхідні документи:

Заява на отримання Карти житомирянина;

Копія паспорта;

Копія ідентифікаційного коду платника податків;

Офіційний документ, що підтверджує реєстрацію місця проживанння у м. Житомир та/або копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, що підтверджує фактичне місце проживання/перебування у м. Житомир з пред’явленням оригіналів;

Кольорову фотографію (3х4 або 4х6), у разі відсутності такої у документах, що посвідчують особу.

Для пільгової категорії людей - документи, що підтверджують право на пільгу;

Для працевлаштованих у м. Житомир - довідку з місця роботи, підприємства, що зареєстроване у м. Житомир;

Для студентів місцевих навчальних закладів - студентський квиток або довідка з навчального закладу.

Картка житомирянина буде випускатись поступово по районах міста, тому слідкуйте за оголошеннями у ЗМІ та на під’їздах.

На плашці:

Пільгові категорії, які зможуть отримати картку житомирянина безкоштовно:

Особи з інвалідністю внаслідок війни та прирівняні до них;

Учасники бойових дій та особи прирівняні до них (в т. ч. АТО);

Особи з інвалідністю І групи;

Особи з інвалідністю ІІ групи;

Діти з інвалідністю;

Особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесені до категорії 1;

Ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, які належать до категорії 2;

Діти з інвалідністю, яким встановлено інвалідність пов’язану з Чорнобильською катастрофою;

Пенсіонери за віком;

Військовослужбовці з інвалідністю внаслідок бойових дій, учасники бойових дій та прирівняні до них особи;

Батьки військовослужбовців, які загинули чи померли або пропали безвісті внаслідок проходження військової служби;

Вдови (вдівці) військовослужбовців АТО;

Ветерани військової служби, органів внутрішніх справ, Національної поліції; податкової поліції, Державної пожежної охорони, Державної кримінально-виконавчої служби України, служби цивільного захисту, Державної служби соціального зв’язку та захисту інформації України;

Діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, що виховуються або навчаються у навчально-виховних та навчальних закладах;

Діти з багатодітних сімей;

Реабілітовані громадяни, які стали особами з інвалідністю внаслідок репресій або є пенсіонерами.
Погода, Новости, загрузка...