Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 13:30
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 июня 2018, 20:03

Вереси можуть стати частиною Житомирської міської тергромади

Сьогодні, 27 червня, депутати Вересівської сільської ради прийняли рішення про приєднання до міста обласного значення, і відтак можуть стати частиною великої Житомирської міської тергромади. А Житомир має усі шанси, аби стати першим містом обласного значення, яке скористається законом України про об’єднання. Документ дозволяє містам і сільським радам стати одним цілим без оголошення виборів голови і депутатського корпусу.

«Для Вересів — це нові дороги, ремонт школи, дешевший муніципальний транспорт та можливість користуватись інфраструктурою Житомира. Як бонус — вересяни отримають картку житомирянина з усіма її муніципальними сервісами. А для міста це площі, необхідні для розширення. Зокрема, плануємо реалізувати європейську практику розміщення логістичних підприємств вздовж об'їзної траси», - зауважив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та подякував сільському голові та депутатам Вересівської сільської ради за довіру.

Як поінформувала виконавчий директор Житомирського РВ АМУ Тетяна Кухарська, на Житомирщині 5 міст обласного значення, які можуть згуртувати навколо себе сусідні сільські та селищні ради і стати центром об’єднаної громади без зайвих бюрократичних процедур – Житомир, Новоград-Волинський, Малин, Бердичів, Коростень. Під час зустрічей представників різних громад з експертами регіонального відділення Асоціації міст України обговорюються плюси та мінуси таких об’єднань «сільська&міська ради» і часто озвучуються побоювання щодо розвитку села у великій громаді.

«Місто, зрозуміло, отримує додаткові землі для будівництва, бізнесу та інших послуг. А сільська громада стає частиною міської об’єднаної територіального громади, що надає значні привілеї, як інтерес донорських організацій та можливість участі в програмах міжнародної технічної допомоги. Мешканці сіл на рівні з міським населенням отримують доступ до розвинутої міської інфраструктури, центрів надання адміністративних послуг», - зазначила Т.Кухарська.
Погода, Новости, загрузка...