Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 19:57
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

2 июля 2018, 16:25

Поліція викрила двох молодиків у руйнуванні пам’ятника у Коростені

Двох чоловіків правоохоронці обґрунтовано підозрюють у причетності до умисного незаконного пошкодження пам’ятника «Невідомому солдату» у м. Коростені. За протиправні дії парубкам може загрожувати покарання - від штрафу й до трирічного ув’язнення.

– Упродовж року до поліції надійшло кілька повідомлень про те, що невідомі особи пошкоджують пам’ятник у райцентрі і викрадають мідні листи облицювання. У результаті вжитих заходів оперативники кримінальної поліції затримали двох осіб, підозрюваних у причетності до вказаних протиправних дій, - розповів начальник Коростенського відділу поліції Михайло Старовойт.

У ході досудового розслідування працівники Коростенського відділу поліції встановили, що 23-х та 21-річні непрацюючі жителі райцентру неодноразово навідувалися до пам’ятника «Невідомому солдату», щоб демонтувати мідні листи. Пошкодження здійснювали уночі, облицювання нижньої частини відтягували руками і відривали від нього шматки. Потому здобич здавали до пунктів прийому кольорового металу.

Нині встановлено три подібних випадки. Кримінальне провадження кваліфіковано за ч.2 ст. 298 (Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) ККУ. За подібні діяння чинним законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу до 150 мінімумів доходів громадян, обмеження або позбавлення волі строком до 3 років.
Погода, Новости, загрузка...