Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 09:59
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

4 июля 2018, 10:38

Вчорайшенська перспективна ОТГ завершила етап обговорень

3 липня Новочорнорудська сільська рада підтримала ініціативу створення Вчорайшенської ОТГ. Це остання громада із 9, які зголосилися йти на об’єднання, яка дала згоду на об’єднання. Із запланованих 7 сільських рад на старті процесу обговорення, в результаті роботи активу громад та консультативної підтримки експертів Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного «Програмою U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном, свої згоди на слуханнях та сесіях рад надали 9 сільських рад.

«Ружинський район – це єдиний район де не було ОТГ. Сьогодні від намірів створити ОТГ громади переходять до конкретних дій у цьому напрямку. Це був надскладний процес, адже місцева еліта пасивна. Завдяки спільним зусиллям активних мешканців, бізнесу, влади ми маємо результат», - наголосив Сергій Романович, радник з децентралізації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Наразі буде створена робоча група, яка має напрацювати проект рішення про створення об’єднаної громади. Після цього необхідно буде отримати висновок відповідності Конституції та законам України від ОДА. Заключне рішення про створення громади і подача документів у ЦВК завершать процес створення громади. В перспективі громада пройде перші вибори в жовтні цього року.

«Децентралізація – це можливість для розвитку територій. Якою потрібно правильно користуватись. Ці 9 сільських рад отримають ресурс та повноваження, якими сьогодні розпоряджається районна ланка влади і після цього самостійно будуть вирішувати що роботи на своїй території. Крім того, відповідальність за ці рішення теж нестиме громада», - переконана Людмила Біляк, голова Ружинської райдержадміністрації.

На сьогодні триває робота зі створення ще однієї громади у Ружинському районі із центром у селі Білилівка. Запрошення на об’єднання громади вже отримали і розпочали процес обговорення.
Погода, Новости, загрузка...