Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 15:12
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

4 июля 2018, 15:56

Самоврядці Станишівки спільно з польськими колегами працюють над стратегією розвитку громади

4 липня у Станишівській сільській ОТГ у рамках спільного проекту АМУ та АПМ розпочався дводенний воркшоп з SWOT-аналізу. У заході беруть участь посадовці Станишівської сільської ради та представники партнерських асоціацій України та Польщі, польські та українські експерти.



«Житомир, Ємільчинська та Станишівська ОТГ – учасники спільного проекту Асоціації міст України та Асоціації польських міст «Управління містом і міської/сільської громади в моделі партнерства та співробітництва», що фінансується Міністерством закордонних справ республіки Польща», - зазначає виконавчий директор Житомирського РВ АМУ Тетяна Кухарська.



Посадові особи місцевого самоврядування України у ході реалізації цього проекту здобудуть навики управління в питаннях просторового розвитку, як об’єднатись свої зусилля задля розвитку спільних територій – ОТГ і міст обласного значення і це, як сподівається польська сторона, дасть поштовх для формування моделі діяльності агломерації навколо великих міст.



Сільський голова Юрій Матвійчук, зустрічаючи польських гостей, зауважив, що самоврядці Станишівської ОТГ – молода та потенційно дуже потужна, сповнена ентузіазму команда, яка готова вчитися та вдосконалювати свої навички.



«Переконаний, що нам є чим здивувати представників громади-партнера та польських експертів, і сподіваюсь, що колеги підкажуть, як вирішували певні проблеми, як об’єднати свої зусилля задля розвитку громади», - зазначив Станишівський сільський голова Ю.Матвійчук.



Сьогоднішня зустріч пов’язана з підготовкою навчального візиту українських посадовців до Польщі, де вони кілька днів спостерігатимуть за роботою спеціалістів та працюватимуть пліч-о-пліч. Тому нині у Станишівській громаді польський досвід на прикладі м. Гомбін представляють Ярослав Домаґала та Александра Клис, представники міста-партнера. Спільно проводять аналіз та діагностування потреб Станишівської ОТГ, напрацюють напрямки сталого розвитку.
Погода, Новости, загрузка...