Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 02:15
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

6 июля 2018, 10:08

На Житомирщині 800 тис грн завданої незаконною вирубкою дерев шкоди сплачено до місцевих бюджетів територіальних громад та бюджетів інших рівнів

Органи прокуратури області систематично вживають заходи на захист інтересів місцевих територіальних громад щодо порушення вимог лісового та природоохоронного законодавства.

Зокрема, за принципової позиції Новоград-Волинської місцевої прокуратури, виконано рішення суду та реально сплачено 850 тис грн до місцевих бюджетів трьох територіальних громад Новоград-Волинського району, обласного бюджету та до спеціальних фондів державного бюджету.

Наразі державним виконавцем винесено постанову про закінчення виконавчого провадження у зв’язку з фактичним виконанням рішення суду.
Йдеться про те, що ПАТ «Українська залізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця», будучи постійним лісокористувачем, зобов’язане здійснювати державну лісову охорону лісових насаджень на підвідомчій території.

Однак установлено, що товариство порушило вимоги чинного законодавства та не забезпечило збереження лісів, унаслідок чого було протиправно вирубано дерева на підвідомчих ділянках, розташованих у межах Гульської, Суслівської та Брониківської територіальних громад Новоград-Волинського району.
Місцевою прокуратурою заявлено позов до господарського суду м. Києва про відшкодування завданої незаконними порубками дерев шкоди на суму 850 тис грн, який задоволено у повному обсязі.

Київський апеляційний господарський суд підтвердив законність рішення суду першої інстанції, залишивши скаргу ПАТ «Українська залізниця» без задоволення.
Відтак, за наполегливості Новоград-Волинської місцевої прокуратури, наразі рішення суду виконано, до бюджетів різного рівня сплачено завдані збитки у повному розмірі.
Погода, Новости, загрузка...