Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 00:15
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

14 июля 2018, 22:00

Представники Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні відвідали ГУНП Житомирщини

13 липня в Головному управлінні Нацполіції в області відбулася зустріч представників Спеціальної Моніторингової Місії з керівництвом Слідчого управління та відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми. Темою обговорення були стан правопорядку на території області, питання безпеки перебування в регіоні ромів та інше.

Спостерігачі Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні зустрілися та мали змогу поспілкуватись з начальником Слідчого управління ГУНП Олександром Радченком та його заступниками Олексієм Хробустом і Володимиром Богатковим для з’ясування питань забезпечення правопорядку та загальної ситуації щодо перебування представників ромської меншини на території Житомирщини.

На питання гостей щодо випадків торгівлі людьми відповідав т.в.о. начальника відповідного відділу ГУНП Назар Ванільчук.

Керівник Слідчого управління зазначив, що загалом криміногенна ситуація на Житомирщні має нижчі статистичні показники, ніж загальноукраїнські, зокрема, про це свідчить кількість зареєстрованих кримінальних діянь на 10 тисяч жителів.

Також Олександр Радченко розповів про заходи поліції для попередження порушень адміністративного і кримінального характеру та їх розслідування.

Однак значна частина розмови стосувалась подій та загалом умов перебування ромів на Житомирщині. Заступник начальника Слідчого управління Олексій Хробуст розповів про відсутність кочових таборів у регіоні та наявність поселень у кількох районах області, де представники цієї меншини ведуть осідлий спосіб життя уже кілька поколінь.

У ході спілкування прозвучало чимало запитань від міжнародних спостерігачів, у тому числі і щодо вчинення ромами протиправних дій та конфліктів з іншими громадянами України.

- Упродовж останніх кількох років на Житомирщині не зареєстровано жодного злочину, учиненого на етнічному підгрунті щодо представників будь-яких національних менших, - наголосив Олександр Радченко.
Погода, Новости, загрузка...