Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 14:22
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 июля 2018, 13:06

Майже тисячу рослин маку вилучили поліцейські на ділянках жителів Овруцького району за добу

24 липня під час санкціонованних обшуків у домогосподарствах 5 жителів району дільничні офіцери виявили нарковмісні посіви в обсягах від 100 до 300 рослин. За всіма фактами розпочаті кримінальні провадження.

Заходи поліції з викриття власників незаконних посівів відбувались одночасно відразу у 5 селах району. У результаті найбільший посів обсягом майже 300 рослин дільничні виявили на території домоволодіння жительки с. Заріччя. Пенсіонерка традиційно стверджувала, що мак призначався «на пиріжки».

Більше 200 рослин цього ж зілля спололи поліцейські на присадибній ділянці жительки с. Зяськи. Жінка, за її словами, про заборону вирощування нарковмісних посівів знала, але сподівалась, що ніхто не дізнається про порушення.

Ще три посіви маку виявили дільничні офіцери під час санкціонованих обшуків у селах Підвелідники, Норинськ та Антоновичі у розмірі відповідно 140, 105 та 80 рослин.

Нині за всіма фактами розпочато кримінальні провадження з правовою кваліфікацією правопорушення, передбаченого ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Мак направлено для проведення експертного дослідження.

Як розповів заступник начальника ГУНП Артем Лисогор, загалом з початку проведення спеціальних профілактичних заходів з протидії незаконному поширенню рослинних наркотиків поліцейськими виявлено 50 нелегальних посівів, з яких вилучено більше 3 тисяч 300 рослин маку та конопель. Станом на другу декаду липня підозри про нелегальне вирощування вказанного зілля оголошено 7 жителям області.
Погода, Новости, загрузка...