Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 05:02
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

31 июля 2018, 09:51

Сьогодні головний годинник Житомира на будівлі міської ради не буде працювати

Сьогодні, 31 липня, головний годинник Житомира на будівлі міської ради не буде працювати. Це пов’язано із плановим ремонтом механічного блоку годинника.

Нагадаємо, механізм "житомирських курантів" розробили і виготовили фахівці виробничого об'єднання "Електровимірювач". У 1973-1988 роках городяни могли почути щогодини декілька тактів з "Пісні про Житомир" композитора Г. Пономаренка, а з 1989 року — уривок мелодії з пісні відомого житомирського митця І. Сльоти "А льон цвіте...". З 1990 року над годинником Житомирської міської ради одним з перших в Україні замайорів український синьо-жовтий національний прапор нашої держави, піднятий з ініціативи депутатів і тодішнього голови ради В. Г. Мельничука. Згодом на фронтоні надбудови з годинником згідно з рішенням сесії міської ради було ліквідовано колишню комуністичну символіку і встановлено зображення герба Житомира, який ось уже більше півтисячоліття має наше старовинне місто.
Погода, Новости, загрузка...