Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 08:33
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

31 июля 2018, 17:27

Житомирська область: відвідуючи «Планету безпеки» відпочиваючі дитячого табору «Супутник» отримали життєво важливі знання

31 липня у дитячому оздоровчому таборі «Супутник» співробітники ДСНС Житомирщини провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». До проведення заходу залучили волонтерів Червоного Хреста, водолазів обласної комунально-рятувальної служби на воді та працівників навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності населення.
Організатори заздалегідь підготували справжню «Планету безпеки», подорожуючи якою, дітвора мала змогу позмагатися на спритність, витривалість, мужність, ознайомитися з професією рятувальника, перевірити свої знання з правил безпеки, навчитися як рятувати потопаючого та надавати першу медичну допомогу. Територія табору перетворилася на майданчик баталій, так як розпочалася конкурсна програма. Організаторами було сформовано 4 команди із 8 загонів. Кожен пункт призначення прописаний в маршрутному листі.
Відвідуючи «Країну вогнеборців», школярі мали можливість порівнятися своїми силами із суперником, подолавши випробування справжніх рятувальників у пожежній естафеті. Далі на конкурсному шляху команд чекала «Країна рятувальників». Cпівробітники Служби порятунку демонстрували для школярів виставку пожежно-технічного озброєння, засобів індивідуального захисту та аварійно – рятувальних засобів. Також учасники стали свідками того, як рятувальники за допомогою гідравлічних ножиць перерізають металеві конструкції.
Далі по курсу йшла «Країна піротехніків», де дітей чекала виставка вибухонебезпечних предметів та повчальна лекція щодо основних аспектів безпеки при виявленні невідомих, підозрілих предметів.
Усі знання та вміння з правил безпеки на воді дітвора демонструвала на іспиті в країні «Розумники та розумниці на воді». Разом із рятувальниками обласної комунально-рятувальної служби на воді хлопці та дівчата навчалися рятувати потопаючих. На майданчику біля басейну, організатори підготували спорядження для порятунку людей на воді. Діти разом з рятувальниками кидали кінець Александрова потопаючому та підтягували до берега.
Навчитись правилам надання першої медичної допомоги та основам захисту під час різних небезпечних аварій, наприклад на великих підприємствах, діти мали в країні «Медицина та цивільний захист населення».
По завершенню у глядачів була унікальна можливість подивитися «показ мод» рятувальників та дізнатися яким одягом вони захищають себе у різноманітних небезпечних ситуаціях. Найактивніших суддівська колегія нагородила грамотами та солодкими подарунками.
Звичайно, більшість юнаків з нетерпінням чекали практичного закріплення набутих знань. Тому кульмінацією заходу стала демонстрація рятувальниками гасіння умовної пожежі, де кожен бажаючий міг взяти до рук пожежний ствол та допомогти вогнеборцям здолати полум’я.
Погода, Новости, загрузка...