Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 07:55
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

9 августа 2018, 09:59

Любарська ОТГ розпочинає формування молодіжного простору громади

Молодь Любарської ОТГ ініціює створення низки молодіжних інституцій, які мають сприяти розвитку і зростанню громади та залученню школярів, студентів та працюючих молодих людей до активної громадської роботи.

«Громада потребує ідей молоді. Ми не маємо права обмежуватися лише відновленням інфраструктури, адже без активних людей вона нікому не потрібна», - наголосила Олена Северин, спеціаліст Любарської ОТГ.

У Любарській ОТГ відбувся тренінг «Проекти та програми розвитку молодіжної політики», який ініціював Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений «Програмою U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України. На навчанні понад 25 учасників напрацювали низку ідей та проектів, які ляжуть в основу програми розвитку молодіжного середовища громади.

«Для такої потужної громади вкрай необхідно створити осередок молодіжного руху, який генерувати ідеї трансформації середовища до потреб молоді. Крім того, ми маємо запропонувати дітям альтернативу теперішнім умовам, які несуть багато негативу», - переконаний Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Під час тренінгу команді презентували напрацювання молодіжного форуму у Городницькій ОТГ, та методику формування молодіжних центрів та підготовку цільових програм розвитку молодіжного середовища. Крім того, поділивши учасників на три групи, використовуючи методику мозкового штурму, вдалось напрацювати низку ідей та проектів, які ляжуть в основу майбутньої цільової програми. Всі три групи під час роботи, серед своїх ідей, виокремили проекти створення центрів дозвілля та розвитку для молоді. Ці ідеї дві групи обрали для розробки проектів і протягом навчання сформували презентації.

«У селищі є Будинок культури, бібліотеки, непрацюючий кінотеатр та парк, але змістовного дозвілля молодь немає. Ми прописали створення такого центру розвитку молоді та активізацію дітей, адже це є нашою ключовою потребою на сьогодні», - наголосив Павло, учень місцевої школи.

Наступним кроком для посилення молодіжного руху у громаді стане створення молодіжної ради та впровадження бюджету участі в ОТГ. Любарська ОТГ сьогодні впроваджує Бюджет участі спільно із громадською організацією «Західноукраїнській ресурсний центр», за підтримки «Програми U-LEAD з Європою».

Нагадаємо, що 21-22 червня відбувся молодіжний форум у Городницькій ОТГ, на якому команда Любарської ОТГ напрацювала ідею трансформації простору бібліотеки в молодіжний центр.
Погода, Новости, загрузка...