Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 08:21
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

9 августа 2018, 12:40

Реліктові дерева, дендропарк, дерев’яна школа, замок Радомисль. Що цікавого знайде турист у Радомишльській ОТГ?

Історичні пам’ятки, природні дива та креативні люди – це багатство Радомишльської громади на Житомирщині. Сьогодні всі ці туристичні принади місцева влада об’єднала у маршрут «Радомишль – унікальне місто з глибини віків».

Цей маршрут передбачає відвідини об’єкту «Криниченька», де ростуть реліктові дуби віком понад 500 років, під якими, згідно місцевої легенди, відпочивав сам Богдан Хмельницький. Тут можна доторкнутись до історії, побачити силу природи, яка за півтисячоліття виростила могутні дерева, та відпочити від міської метушні в облаштованих майданчиках.

Далі туристам пропонують відвідати місцевий музей флори та фауни, який знаходиться на території дендропарку. Рідкісні породи дерев, унікальний розарій та декоративний басейн, а ще сотні видів рослин та приємні люди допоможуть максимально наблизитись до природи і принаймні на декілька годин забути тисняву «бетонних джунглів».

«Громада надзвичайно зелена, і сьогодні ми акцентуємо увагу туристів на можливості відпочинку на лоні природи. У наших селах та, власне у самому Радомишлі, є всі умови для цього», - переконує Олена Яцківська, фахівець Радомишльської ОТГ.

Також у музеї флори та фауни можна побачити унікальну колекцію метеликів із 280-ти різновидів. Далі Радомишльський народний краєзнавчий музей із двома тисячами експонатів зібраних у шість експозицій, які розкажуть історію древнього міста від перших людей, які заселили ці краї до сьогодення.

Потім маршрут туриста веде до символу міста – Водонапірної вежі, якій цього року виповниться 120 років. З висоти понад 30 метрів перед мандрівником відкриється краєвид на все місто Радомишль. Крім вежі, для любителів історичних пам’яток, у місті варто відвідати Свято-Миколаївський храм 1864 року будівництва, який розписаний за ескізами Володимирського Собору у Києві.

Але ключовим в маршруті є історико-культурний комплекс «Замок Радомисль», в якому ви побачите перший у світі музей української домашньої ікони та старожитностей. Ландшафтний парк, старовинна трапезна, бутік-готель, обрядова, концертна та камінна зала, майстер клас з виготовлення паперу – все це дозволить туристу поринути у атмосферу середньовічної України.

«Традиції та атмосферність – це найкращі супутники для туристів. У громаді ми працюємо для максимально комфортного перебування гостей та створюємо можливість отримати нові емоції та враження», - наголосив Володимир Тетерський, голова Радомишльської ОТГ.

На другий день мандрівки туристам пропонують відвідати садибу унікального пасічника в селі Глухів, де у спеціально обладнаних будиночках можна пройти сеанс бджолотерапії та придбати різні продукти бджільництва. А також дослідити мистецький маєток в селі Ставки «Садибу XVIII століття польських графів Дуніних-Вонсовичів».

Двоповерхова будівля з каменю і та цікавими архітектурними елементами, виставковий зал, де відбуваються художні та фотопленери, діюча найстаріша дерев’яна школа (123 роки від дня заснування) і все це на території колишньої графської садиби Дуніних-Вонсовичів.

Таким чином за два дні турист матиме можливість ознайомитись із історичними маєтностями громади та побачити унікальні природні пам’ятки переночувавши у комфортному місцевому готелі.

Нагадаємо, що 6 серпня за ініціативи Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного "Програмою U-LEAD з Європою" та Мінрегіоном, відбувся "Ярмарок туристичних пропозицій Житомирщини" на якому громади презентували напрацьовані туристичні маршрути для туроператорів та представників туристичних агентств.
Погода, Новости, загрузка...