Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 12:09
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

16 августа 2018, 21:02

А.Дяченко: перші вибори в ОТГ на Житомирщині можуть відбутися в листопаді або грудні

Вибори в ОТГ: бути чи не бути? І головне - коли?

16 серпня відбулося засідання Центральної виборчої комісії. За попередньою інформацією, за включення до порядку денного проекту постанови щодо скасування заборони на проведення виборів в ОТГ, які мали відбутися в кінці жовтня 2018 року, проголосували лише п’ять з восьми необхідних членів ЦВК.

«В той же час під час засідання розглянуто питання з прийняттям відповідного рішення щодо можливості призначення перших виборів в ОТГ не лише два рази на рік – на квітень та жовтень (ПостановаЦВК від 12 лютого 2016 року №32). Видане надає сподівання, що вибори в ОТГ все ж таки відбудуться в 2018 році», - зазначає регіональний консультант з юридичних питань Проекту ПУЛЬС Андрій Дяченко.

Це означає, що перші вибори в ОТГ на Житомирщині можуть відбутися в листопаді або грудні 2018 року.

Нагадаємо, 15 серпня Асоціація міст України звернулася звідкритим листом до Голови Центральної виборчої комісії М.Охендовського, у якому вона закликає ЦВК до 17 серпня 2018 року провести засідання та призначити відповідно до звернень облдержадміністрацій перші та додаткові місцеві вибори в ОТГ, утворених за процедурою визначеною спеціальним Законом. У листі зазначено, що Асоціація міст України занепокоєна ситуацією, спричиненою прийняттям Центральною виборчою комісією постанови від 9 серпня 2018 року № 122 «Прозвернення до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики таправосуддя».
Погода, Новости, загрузка...