Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 15:42
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

19 августа 2018, 09:46

Житомирська митниця ДФС: монети царської Росії вилучено на кордоні Р. Білорусь

В пункті пропуску «Виступовичі» працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Житомирської митниці ДФС спільно з прикордонниками зафіксовано спробу переміщення через митний кордон України старовинних монет періоду царської Росії.

Громадянин Молдови прямував в пішому порядку з Республіки Білорусь в Україну та обрав спрощену систему «зелений коридор» чим заявив про те, що переміщувані ним товари не підлягають письмовому декларуванню і не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження.

Працівниками митниці було запропоновано перейти громадянину на «червоний коридор», де під час митного огляду рюкзака виявлено три монети 1723-1832 років карбування з надписами «ЦЕНА РУБЛЬ 1798 МОНЕТА», «МОНЕТА РУБЛЬ 1832», «МОНЕТА НОВАЯ ЦЕНА РУБЛЬ 1723». Предмети переміщувались без ознак приховування.

Складено протокол про порушення митних правил. Їх культурна, історична цінність та вартість будуть встановлені після проведення експертизи.

Довідка.

Відповідно до ст. 21 Закону України № 1068-ХІV від 21.09.1999  «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» культурні цінності, що ввозяться в Україну, підлягають реєстрації в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей, Міністерством юстиції України разом з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики.
Під час ввезення культурних цінностей на територію України органу доходів і зборів подається свідоцтво на право їх вивезення, якщо це передбачено законодавством держави, звідки ввозяться культурні цінності. За відсутності такого свідоцтва ввезені цінності підлягають затриманню органами доходів і зборів до встановлення їх власника та одержання його доручення щодо подальшого переміщення або використання цих цінностей. Таке доручення має бути підтверджене дипломатичним представництвом або консульською установою країни, громадянином якої є власник культурних цінностей.
Крім того, частиною 4 статті 374 Митного кодексу України визначено, що культурні цінності за кодами 9701 10 00 00, 9701 90 00 00, 9702 00 00 00, 9703 00 00 00, 9704 00 00 00, 9705 00 00 00, 9706 00 00 00 згідно з УКТ ЗЕД, виготовлені 50 і більше років тому, незалежно від їх вартості та способу переміщення через митний кордон України, підлягають письмовому декларуванню.
Погода, Новости, загрузка...