Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 17:17
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

22 августа 2018, 12:59

У Народицькому районі прокуратура припинила використання майже 245 га радіоактивно забруднених земель вартістю понад 5 млн грн

Позов Коростенської місцевої прокуратури в інтересах держави до Народицької селищної ради та ТОВ «Поліська нива» господарським судом Житомирської області задоволено у повному обсязі.

У заяві прокуратура вимагала визнати незаконним та скасувати рішення селищної ради, а також визнати недійсним договір оренди землі та зобов’язати товариство повернути земельну ділянку до земель запасу Народицької селищної ради у належному стані.

Йдеться про те, що за рішенням Народицької селищної ради, у листопаді 2017 року неправомірно укладено з ТОВ «Поліська нива» договір оренди земельної ділянки площею майже 245 га вартістю понад 5 млн грн (як зазначено у договорі), для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.
Зокрема, орган місцевого самоврядування передав землю з порушенням вимог Земельного і Цивільного кодексів, а також іншого законодавства, за відсутності технічної документації та розробки нормативно-грошової оцінки.

Слід зазначити, що надана у користування земля, розташована за межами населеного пункту, є державною власністю та має статус земель запасу, до яких віднесені радіоактивно забруднені землі, які не використовуються у сільськогосподарському виробництві.

Крім цього, селищна рада перевищила свої повноваження, оскільки ділянки із земель державної власності, що зазнали радіоактивного забруднення унаслідок Чорнобильської катастрофи, надавати у користування має право Кабінет Міністрів України.

Таким чином, прокуратура, довівши у суді неправомірність дій селищної ради, припинила використання майже 250 га радіоактивно забруднених земель у Народицькому районі.
Погода, Новости, загрузка...