Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 12:49
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

18 сентября 2018, 09:44

Відкрито надсучасний біотехнологічний ліцей «Радовель»

15 вересня у селі Радовель, Житомирської області Олевського району відкрили новостворений освітній заклад – біотехнологічний ліцей «Радовель».

Урочиста церемонія відриття закладу відбулась за участю Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка та голови Житомирської облдержадміністрації – Ігоря Гундича. До участі у заході було запрошено начальника Головного у правління Держпродспоживслужби в Житомирській області – Олександра Шпиту. Під час спілкування з представниками педагогічного колективу наголосив на готовності до співпраці в частині надання консультаційної допомоги та рекомендацій у разі потреби з метою забезпечення комфортного та безпечного перебування дітей у закладі, сприяння організації навчально-виховного процесу на належному рівні.

Реконструкція ліцею відбулася за кошти мецената Михайла Весельського, який є уродженцем с. Радовель Олевського району. Так, у ліцеї проведено повну термосанацію (замінено покрівлю, вікна і двері на енергозберігаючі), опалення (кожен поверх опалюється окремо), вентиляцію, утеплено фундамент , замінено електромережу, облаштовано санвузли та душові кабіни, проведено капітальний ремонт усіх приміщень школи. Усі класи, спортивну залу, актову залу, майстерню, гончарну майстерню, клас танців та боротьби оснащено сучасними меблями виробництва Німеччини. Більшість кабінетів обладнано комп’ютерами, інтерактивними панелями. Побудовані очисні споруди, проведено благоустрій на 4,805 кв. м території. Крім цього, енергоефективність будівлі відповідає найвищому рівню, а світлове оснащення базується на системі LED, що забезпечує комфортне денне світло в кабінетах і коридорах.

Важливою частиною навчального процесу у ліцеї є впровадження інклюзивної освіти. Тому 4-поверхова будівля навчального закладу максимально адаптована для дітей з особливими освітніми потребами – влаштовані пандуси, безпечний малошумний ліфт OTIS, що виробляє електроенергію.

На сьогодні виявили бажання навчатися у цьому закладі близько 200 дітей. Максимальна кількість учнів, яку зможе прийняти ліцей у майбутньому, – біля 440.

Освітній процес у ліцеї умовно поділений на три основні напрямки, які сприятимуть повноцінному розвитку дітей:

академічне навчання. Додатково акцент робиться на вивченні декількох іноземних мов. Обов’язковою для всіх є англійська та додатково дві мови на вибір.
посилений фізичний розвиток дітей (створені всі умови для того, щоби фізична активність стала повсякденною улюбленою звичкою дітей). Крім обов’язкових уроків із фізичної культури, вони можуть обирати вид активних занять, що їм більше до душі – футбол, баскетбол, спортивні чи сучасні танці, тхеквондо тощо.
трудове виховання (діти навчатимуться гончарній справі, біотехнології, практичному програмуванню, матимуть заняття в майстернях по металу та дереву).
Біотехнологічна спеціалізація ліцею передбачає можливість для дітей вивчати ландшафтний дизайн, вирощувати плодові дерева, лікарські та декоративні рослини тощо.
Погода, Новости, загрузка...