Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 07:42
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

26 сентября 2018, 10:56

Прокуратура Житомирщини заявила позов про скасування рішення обласної ради

Актуальним для прокуратури Житомирської області залишається виявлення фактів правопорушень у сфері раціонального використання корисних копалин регіону та, з метою їх усунень, вжиття заходів представницького характеру.

Зокрема, прокуратурою області виявлено факти порушення вимог природоохоронного законодавства під час розгляду матеріалів ТОВ «Гранітлайн» про виділення окремої частини родовища лабрадоритів та надання погодження Житомирською обласною радою на отримання спеціального дозволу на користування надрами.
Установлено, що Державна комісія України по запасах корисних копалин прийняла на розгляд матеріали ТОВ «Гранітлайн» щодо геолого-економічного обґрунтування виділення 4-х га Південної ділянки Головинського родовища лабрадориту, що у Черняхівському районі, як окремого об’єкта надрокористування.

Проте, такий розгляд проведено протиправно, з порушенням вимог чинного законодавства, оскільки товариство на момент подачі документів не володіло спеціальним дозволом на користування надрами.

У подальшому, на підставі скерованих з Держгеонадр України матеріалів, Житомирська обласна рада прийняла рішення, яким незаконно погодила надання ТОВ «Гранітлайн» на позаконкурсних умовах спеціального дозволу на користування надрами для видобування корисних копалин на ділянці 4 га, що входить до цілісного родовища.

Прокуратурою області, в інтересах держави, заявлено позов до господарського суду Житомирської області, який наразі перебуває на розгляді.
Погода, Новости, загрузка...