Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 22:14
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

26 сентября 2018, 10:51

Райгородоцька ОТГ готова до роботи та відповідальності

Команда Райгородоцької об’єднаної територіальної громади, яка чекає на призначення перших виборів, пройшла навчання у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування з проблематики становлення та розвитку громади.



Навчання відбулися вчора, 25 вересня.



За словами голови Буряківської сільської ради Галини Кудлай, громада не боїться відповідальності і готова до роботи.



«Наші теперішні повноваження та ресурси неспівмірні із тими, які з’являться у громади після виборів. Так само зросте в рази і відповідальність. Але це не має такого значення, коли володієш досвідом. Завдяки навчанню ми будемо готові до цієї роботи», – зазначає Галина Кудлай.



Райгородоцька ОТГ об’єднала Андріяшівську, Буряківську, Великоп’ятигірську, Маркушівську та Райгородоцьку сільські ради із населенням у 3,7 тисячі та площею 148 кв км. Більше того, за Перспективним планом до громади мають доєднатись ще декілька сільських та селищних рад. Таким чином громада матиме потужний економічний та людський потенціал.



Сільські голови та секретарі рад, які увійшли до громади, відпрацювали низку проблем та завдань, які необхідно буде вирішити молодій громаді на першому етапі розвитку.



«Сьогодні ми даємо людям практичні поради, як швидко та якісно організувати роботу нового колективу та прийняти ключові рішення формування ОТГ. Розказуємо про основи медичної реформи та регіонального розвитку територій. Ця інформація має допомогти сформувати бачення на старті роботи ОТГ», – переконаний радник з децентралізації Житомирського ЦРМС Сергій Романович.



Представники Центру Георгій Федорук та Олександр Зарицький розповіли громаді про необхідність команди фахівців, розробки стратегії розвитку, роз’яснили елементи медичної реформи та алгоритми її впровадження.



Такі ж навчання вже відбулись для команд Вчорайшенської, Вільшанської та Гришковецької ОТГ. Наразі 6 ОТГ Житомирської області чекають на призначення перших виборів.
Погода, Новости, загрузка...