Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 03:15
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

2 октября 2018, 14:29

За минулу добу поліцейські розшукали трьох школярів-«прогульників»

Упродовж 1 жовтня ювенальні офіцери встановили місце перебування і повернули додому 16-річної юначку з Андрушівського району та двох 12-річних однокласників з Овруччини. Поліцейські вкотре звертаються до громадян: не залишайте своїх дітей без уваги і належного догляду та сумлінніше ставтесь до батьківських обов’язків.

Близько 10 години 1 жовтня до Андрушівського відділення поліції звернулась жителька одного із сіл із повідомленням про зникнення її 16-річної падчерки. За словами жінки, дівчина уранці пішла до школи, однак від вчителів стало відомо, що на уроки вона не з’явилась. Мобільний телефон юначки був вимкнений.

Поліцейські з’ясували що дівчина зростає у благополучній родині, однак часом конфліктує із батьком і мачухою. Домівку залишала не вперше, але поверталась самостійно.

– Першочергово ювенальні офіцери встановили, з ким спілкувалась дівчина, і запідозрили, що вона могла податися до своїх найближчих подружок, які навчаються у Житомирі. Однак в обласному центрі розшукуваної не було. Хоча під час бесіди з її подружками виявилось, що юначка близько товаришує із хлопцем, 18-річним жителем Андрушівщини. За місцем його проживання уже увечері того ж дня працівники поліції і знайшли зниклу школярку, - розповіла начальник відділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Відтак дівчину поліцейські повернули додому і провели у родині профілактичну бесіду, роз’яснивши втікачці наслідки подібної поведінки, а дорослих членів родини закликали знаходити спільну мову і порозуміння з донькою-підлітком.

Увечері 1 жовтня до овруцької поліції також надійшло повідомлення про те, що пішов з дому і до цієї пори не повернувся 12-річний хлопчик.

Як з’ясували правоохоронці, дитина зростає у проблемній сім’ї, де дорослі зловживають алкоголем. Також зі слів педагогів, цього дня хлопчик не прийшов до школи. Без поважної причини не було на навчанні і його однокласника, якого, до речі, не виявили і за місцем проживання.

Спільними заходами поліцейських і селян обох однокласників швидко розшукали уже за півгодини. Виявилось, хлопці увесь день безтурботно відпочивали на околиці села. Школярів повернули додому.

– Разом із профілактичною роботою в обох сім’ях, відносно батьків хлопчика, про зникнення якого повідомили до поліції, було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП, - зазначила Наталія Гончарук.
Погода, Новости, загрузка...