Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 17:39
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

22 октября 2018, 13:37

Працівники Зарічанськиого лісгоспу готують «спадок» для тих, хто житиме у 2120 році

Цим «спадком» мають стати дубові насадження, для створення яких нині лісівники цього підприємства збирають насіння.

«Одна з найцінніших лісових порід нашого краю дуб, як відомо, віку зрілості досягає в сторічному віці, - каже головний лісничий державного підприємства «Зарічанське лісове господарство» Сергій Сірик, - Відтак з жолудів, які ми заготовляємо сьогодні, сподіваємося, виросте гарний ліс і служитиме тим, хто буде жити через 100 років.»
Працівники Зарічанськиого лісгоспу готують «спадок» для тих, хто житиме у 2120 році
До слова, нинішня осінь порадувала лісівників щедрим врожаєм дуба звичайного.

«Ми вже зібрали тисячу пят`сот кілограмів жолудів, – радіє лісничий Зарічанського лісництва Валентин Рябов. – Плануємо ж заготовити дві тонни.»
Збирають жолуді в репродуктивних високобонітетних дубових насадженнях. Після збору їх сортують, вибраковують хворі і закладають на стратифікацію, а вже весною висівають у розсадниках. Через рік сіянці будуть готові для висаджування на лісові ділянки.

« В нашому лісгоспі найбільше насіння дуба заготовляє Зарічанське лісництво ,– додає Сергій Сірик». - Загалом же всі лісництва запланували зібрати три тонни жолудів, станом на 17 жовтня план заготівлі виконано. Тепер маємо сподівання зібрати цього насіння трохи про запас. Адже для садіння та доповнення можна використовувати як 1-річні, та 2- та 3-річні сіянці дуба.

Загалом лісгоспи Житомирщини в цьому році вже зібрали майже 50 тонн жолудя. Лісівники сподіваються, що їхня праця стане гарним подарунком для тих, хто житиме у 2118 році
Погода, Новости, загрузка...