Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 21:25
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

26 октября 2018, 11:54

Нинішнього року в Новоград-Волинському лісгоспі посадили 100 гектарів дуба

В цьому році в державному підприємстві «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство» створили 243 гектари лісових культур. Таким чином на всіх ділянках, де проведено зруби, вже росте молодий ліс.

Найбільше висаджено в Малоцвілянському лісництві – 62 гектари, в основному - сосна. Загалом в підприємстві під сосну відвели 57% площі, 40% - під дуб. Решта – ялина, модрина та вільха.

«В останні роки в лісгоспі практикується створення лісових культур різних схем змішування порід, - роз’яснює головний лісничий Георгій Юзвінський, - особливо цінним вважаємо змішування в рядах. Такі культури стійкіші до хвороб та кліматичних змін. Сподіваємося, що і дорослі насадження будуть більш продуктивні.»
Ще в 2002 році новград-волинські лісівники почали вводити в культури модрину європейську – в Курчицькому лісництві на площі майже 4 гектари висадили цю породу. Час показав, що вона гарно прижилася та дає добрий приріст. Відтоді модрину садять у всіх лісництвах лісгоспу. Відтак, за участтю модрини в підприємстві створено 817 гектарів лісових культур.

Лісгосп активно долучився до реалізації програми «Діброва» - за останніх 10 років тут створили 1158 лісових культур дуба звичайного.
Всі насадження створюються з власного садивного матеріалу, частина якого – із закритою кореневою системою.
Наталія Горай
Погода, Новости, загрузка...