Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 19:41
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

30 октября 2018, 16:20

У Корнині молодь та фахівці ОТГ вивчали проектний менеджмент

Робоча група з розробки Стратегії розвитку Корнинської ОТГ до 2027 року спільно із учнями старших класів шкіл громади пройшла тренінг із проектного менеджменту. В рамках співпраці між громадою та Житомирським Центром розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України, радники Центру Георгій Федорук та Дмитро Клименко провели навчання з проблематики пошуку ідей, написання проектів та формування молодіжної політики в ОТГ.

«Сьогодні Корнинська громада виходить на фінішну пряму у процесі створення Стратегії розвитку і для цього важливо зібрати ідеї для проектів з реалізації Стратегії. Такі навчання важливі для колективу селищної ради та молоді, адже розуміння проектного циклу та вміння шукати ідеї дозволить досягти якісних результатів роботи громади», - переконаний Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру.

Команда школярів разом із Дмитром Клименком, радником з комунікації Житомирського Центру, шукали ідеї розвитку молодіжного руху, трансформації бібліотек та сільських будинків культури. В результаті мозкового штурму було напрацьовано 20 ідей, три із яких команди розписали у вигляді проектів.

«У нас в громаді багато локацій, де збирається молодь, але обладнаних молодіжних просторів обмаль. Нам потрібно щоб існуючі заклади проводили ті заходи, які будуть нам цікаві та необхідні», - вважає Олена, учениця Корнинської школи.

Для фахівців селищної ради Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру, провів навчання по заповненню ґрантових заявок на отримання фінансування від міжнародних програм. Три команди фахівців відпрацювали три теми ґрантових заявок: будівництво соціального житла, модернізація мереж водопостачання, заміна вікон у сільській школі.

«Технічні завдання для проектів в рамках Стратегії передбачають заповнення аналогічних заявок. Сьогодні ми детально пройшли процес заповнення та обговорили типові помилки, сильні та слабкі сторони. Надалі ми маємо зібрати самі ідеї», - розповіла Ірина Семенченко, заступник голови Корнинської ОТГ.

На сьогодні процес підготовки Стратегії передбачає залучення громадськості до підготовки технічних завдань. На сайті громади розміщена інформація про технічні завдання.
Погода, Новости, загрузка...