Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 20:04
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

29 ноября 2018, 17:39

У Житомирі поліцейські та їх юні помічники провели акцію «Насильству – ні!»

На головній пішохідній вулиці обласного центру учасники інформаційно-просвітницької акції розповідали житомирянам про запобігання сімейному насильству, роздавали інформаційні листівки та буклети, проводили консультації та закликали не мовчати у разі проявів жорстокості.

Пообіді 29 листопада на вулиці Михайлівській у м. Житомирі з’явились поліцейські та підлітки з білими стрічками на одязі та яскравими листівками у руках.

- Ми проводимо акцію, спрямовану на запобігання домашньому насильству. Участь у сьогоднішніх заходах беруть працівники Управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції області та Житомирського відділу поліції, патрульні поліцейські та учасники молодіжного руху «Юні вартові правопорядку», - розповідає начальник УПД ГУНП Олександр Ляхович. – Ця акція проводиться у рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства».

Поліцейські та підлітки роздавали перехожим листівки з детальною інформацією про види домашнього насильства, права постраждалої особи, практичні поради щодо поведінки у разі агресії та контактами організацій, куди можна звернутися по допомогу.

У цей час у вуличному консультативному пункті працювали поліцейські, які відповідали на питання усіх, хто зацікавився акцією, надавали необхідну інформацію, роз’яснювали положення чинного законодавства.

Загалом понад сотні житомирян отримали важливу інформацію щодо запобігання насильству, якою можуть скористатися самі або поділитися із тими, хто її потребує.

Довідка: період кампанії «16 днів проти насильства» охоплює символічний ланцюжок дат, від 25 листопада по 10 грудня, що поєднують заходи від протидії насильству щодо жінок до захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства, незалежно від статі, віку, статусу тощо, є порушенням основоположних свобод та прав громадян
Погода, Новости, загрузка...