Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 11:15
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

30 ноября 2018, 16:11

Житомир може стати другим містом в Україні, яке отримає Європейську енергетичну відзнаку

Житомир може стати другим містом в Україні, яке отримає Європейську енергетичну відзнаку. Про це сказав аудитор міжнародного офісу проекту Європейська енергетична відзнака Паскаль Штайнгрубер під час робочої наради у Житомирі.

«Ми рекомендуватимемо Асоціації європейської енергетичної відзнаки прийняти позитивне рішення щодо нагородження міста Житомира відзнакою. Ваш досвід, реалізовані проекти та заходи, дійсно, справляють добре враження, - сказав Паскаль Штайнгрубер.- Організація роботи процесів з енергозбереження у Житомирі є прикладом для інших міст, які розпочали діяти у цьому напрямку. Сподіваюсь, що відзнака сприятиме подальшому втіленню енергоефективних проектів у вашому місті».

У свою чергу, заступник міського голови Світлана Ольшанська запевнила: «Робота нашої команди з питань впровадження заходів Муніципального енергетичного плану та Плану сталого енергетичного розвитку продовжиться. Адже саме їх реалізація дозволить зробити наше місто комфортним для життя. Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за підтримку та неоціненний досвід, отримані завдяки співпраці з ними ».

У рамках візиту фахівці Міжнародного офісу проекту «Європейська енергетична відзнака» здійснили міжнародний аудит по проекту «Енергоефективність в місті Житомир» та спільно представниками Житомирської міської ради відвідали новий корпус Житомирської гімназії №3, дошкільний навчальний заклад №6, а також котельню КП «Житомиртеплокомуненерго» міської ради на вул. Домбровського.

Дитячий садок №6 - один із навчальних закладів, що увійшли до переліку інвестиційного проекту «Підвищення енергоефективності об'єктів бюджетної сфери Житомира», який реалізується в рамках роботи зі шведським фондом NEFCO і грантовим фондом Е5Р. За проектом енергоефективної термосанації будівлі ДНЗ №6 було здійснено утеплення фасаду та фундаменту садочку, відбулося облаштування покрівлі із ПВХ мембрани, встановлення індивідуального теплового пункту та інші роботи. Також на енергоефективні замінили вікна та двері.

Поліпшити якість теплопостачання для 634 мешканців в п’яти житлових будинках м. Житомира та 77 вихованців дитячого садочку №59, а також забезпечити надійне гаряче водопостачання дитячого садочку вдалося завдяки реконструкції системи теплопостачання в рамках програми DemoUkraina DH». За цим проектом було проведено реконструкцію котельні за адресою вул. Домбровського, 30, а також встановлено індивідуальні теплові пункти в 5 житлових будівлях та дитячому садочку №59, замінено 500 мп теплових мереж та встановлено 2-а теплові насоси. Роботи здійснювалися за грантові кошти SIDA, кредитні кошти NEFCO та кошти КП «Житомиртеплокомуненерго».

Остаточне рішення про присвоєння місту Житомиру Європейської енергетичної відзнаки буде ухвалено членами Асоціації європейської енергетичної відзнаки (Швейцарія) наприкінці грудня 2018 року – на початку січня 2019 року.

Як повідомлялося раніше, у червні очільник міста та представниця міжнародної неурядової організації «350.org» Юлія Пашковська підписали меморандум про співробітництво. Таким чином Житомир став першим містом у Східній Європі та на пострадянському просторі, що заявило про перехід на відновлювані джерела енергії до 2050 року.
Погода, Новости, загрузка...