Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 12:23
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

5 декабря 2018, 10:01

Житомирщина залучила у 2,5 рази більше інвестицій, ніж минулого року, – Ігор Гундич

Упродовж січня-вересня цього року в економіку Житомирської області іноземні компанії інвестували 6 млн 255,8 тис. дол. США акціонерного капіталу. Це у 2,5 разів більше прямих інвестицій, ніж за весь 2017 рік.



Про це повідомив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.



«Відкритість Житомирщини до інвесторів, до бізнесу підтверджується конкретними цифрами. Тільки за 9 місяців цьогоріч ми залучили у 2,5 ради більше коштів, ніж за увесь минулий рік. А це – понад 6,2 млн дол. США прямих іноземних інвестицій. Крім того, цьогоріч Житомирщина посідає 3 місце за рейтингом Regional Doing Business 2018 серед областей, де найкомфортніше бізнесу», – наголосив голова ОДА Ігор Гундич.



Загалом з початку інвестування прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу) в економіку Житомирщини станом на 1 жовтня залучили 226,5 млн доларів США.



Найбільше в область інвестували країни Євросоюзу – 198,3 млн дол. США інвестицій або 87,5% їх загального обсягу. Основні країни-інвестори – Кіпр, Швейцарія, Нідерланди, Німеччина, Польща, Віргінські острови (Британія), Італія та Велика Британія.



Крім цього, упродовж січня-вересня 2018 року на модернізацію та розвиток підприємств в області спрямували 168,5 млн дол. США капітальних інвестицій. Це на 21,6 млн дол. США або 12,6% більше від обсягу капітальних інвестицій за відповідний період 2017 року.
Погода, Новости, загрузка...