Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 08:49
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

7 декабря 2018, 11:34

Досвід Житомира представлено на форумі «Основні засади рівного економічного розвитку жінок і чоловіків»

6 грудня 2018 року у Києві відбувся форум «Основні засади рівного економічного розвитку жінок і чоловіків», у якому в якості спікерки взяла участь заступниця міського голови Вікторія Краснопір, уповноважена міської ради з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, яка представила основні напрями та результати взаємодії Житомирської міської ради та інститутів громадянського суспільства у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків м Житомира.

Мета заходу - формування ефективної системи співпраці всіх соціальних партнерів, діяльність яких спрямована на забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у суспільстві, розвиток людського капіталу та забезпечення сталого розвитку регіонів.

Під час форуму обговорено основні напрямки державної політики у сфері рівного економічного розвитку жінок і чоловіків, регіональні аспекти реалізації державних ініціатив та важливість співучасті громадськості та міжнародних партнерів у цьому процесі.

Під час форуму відбулися три панелі дискусій:

Державні ініціативи: виклики і можливості.
Успішні практики взаємодії влади та громадськості на місцевому рівні.
Розвиток інституту партнерства, як запорука розбудови економічного потенціалу жінок.
Спікерами форуму були народні депутати України, заступники міністрів соціальної політики, юстиції, внутрішніх справ, регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, представники органів виконавчої влади, органів самоврядування, громадські, міжнародні фахівці, експерти та інші.

Довідково: у м. Житомирі робота з реалізації ґендерної політики поводиться з активним залученням неурядових громадських організацій, які є частиною міського механізму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Житомирська обласна молодіжна громадська організація «Паритет» уже упродовж 6 років є постійним партнером у реалізації ґендерних ініціатив. Спільно реалізується спеціальна навчальна програма «Ґендерна кав’ярня для посадових осіб органу місцевого самоврядування», розроблено та поширено низку методичних посібників й інших інформаційно-просвітницьких матеріалів: «Ґендерний календар посадової особи місцевого самоврядування», «Центр гендерної освіти як суб’єкт реалізації гендерної політики», «Ґендерний щоденник посадової особи місцевого самоврядування», збірник статистики «ТОП – 10: ґендерна статистика м. Житомира», «Ґендерний записник депутата Житомирської міської ради та інші. У даний час готується аналітичне дослідження «Гендерне обличчя Житомира: вчора, сьогодні, завтра».

У співпраці з ЖОМГО «Паритет» у м. Житомирі реалізовані дві гендерні бюджетні ініціативи - у сфері позашкільної освіти, їй уже понад 5 років, та у сфері охорони здоров'я.

У 2018 році значно пожвавилася інформаційно-просвітницька робота громадських організацій у сфері забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, протидії домашньому насильству та торгівлі людьми. Простежується позитивна динаміка щодо кількості реалізованих проектів громадськими організаціями з означеної тематики, підтриманих управлінням у справах сім̓'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради. Так, у 2012 році – 5 проектів, 2013 р. - 6 проектів, 2014 р. – 6 проектів, 2015 р. – 7 проектів, 2016 р. – 8 проектів, 2017 р. – 8 проектів, за 11 місяців 2018 р. – 14 проектів. Серед найцікавіших проектів – «Школа лідерства вихідного дня», «Ґендерний портрет Житомирської міської ради», «Неслабка стать», «ТвориТИ Житомир без насильства», «Гендерна кав'ярня посадової особи місцевого самоврядування», «Гендерний записник депутата Житомирської міської ради», «Культура взаємин», «Без подвійних стандартів» та інші.
Погода, Новости, загрузка...