Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 11:33
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

20 декабря 2018, 11:41

Вогонь миру з Вифлеєму зігріватиме домівки житомирян

Урочисте запалення головної ялинки міста Житомира відбулося ввечері 19 грудня в День Святого Миколая. У рамках заходу житомирянам передали Вифлеємський вогонь миру.

А ви знаєте, що саме зараз по усьому світові мандрує Вифлеємський Вогонь Миру?

Так, саме у ці святкові дні Вифлеємський Вогонь Миру як світло тепла, миру, злагоди і сподівання мандрує світом, долаючи кордони і єднаючи християн на передодні Різдва Христового.

В скаутському поясненні палаючий вогник символізує очікування в період посту та повну жертовність. Світло є символом випромінювання добра, душевного спокою, любові до людей і до світу.

У XII столітті один учасник Хрестових походів привіз це світло з Вифлеєма як дар для своєї родини і близьких, як символ найбільшого добра. І через століття (з 1988 року) саме з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, творячи «скаутську естафету» та єднаючи скаутів світу, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, спокою та віри. Передають від домівки до домівки Вогонь представники скаутської організації. Вогонь потрапляє і в Україну, де ним опікується найбільша скаутська організація України — Пласт.

Вогнем з Вифлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу Вечерю. Крім того, Вогонь заносять до сиротинців, лікарень, щоб ті, котрі перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану — до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю або гасити раз запалену від Вогню свічку — за твердженням священиків, від цього святість Вогню не втрачається.

Нагадаємо, що 18 грудня на початку сесії Житомирської міської ради члени національної скаутської організації «Пласт» та молодіжного Пластового центру передали Житомирській міській раді Вифлеємський вогонь миру.
Погода, Новости, загрузка...