Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 04:02
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

6 марта 2019, 10:38

На обліку у службі (управлінні) у справах дітей міської ради перебуває 443 дитини

Про це під час засідання виконавчого комітету міської ради поінформувала начальник служби (управління) у справах дітей міської ради Ольга Бібла, звітуючи про роботу служби (управління) у справах дітей.

Впродовж звітного періоду фахівці служби (управління) у справах дітей працювали над реалізацією державної політики з питань соціального захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, підтримки національного усиновлення та інших форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; забезпечення контролю за дотриманням вимог чинного законодавства у сфері захисту прав дітей; підвищення рівня правової культури територіальної громади міста у сфері охорони дитинства.

За клопотаннями служби (управління) за неналежне виконання батьківських обов’язків до адміністративної відповідальності притягнуто 86 особи. Також проводиться інформаційно-консультаційна робота, здійснюються рейди, обстеження житлово-побутових умов проживання дітей.

Ольга Бібла, начальник служби (управління) у справах дітей міської ради зазначила: «Станом на 01 січня 2019 року на обліку у службі перебувало 443 дитини: в секторі опіки – 353 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 89,24% дітей влаштовано до сімейних форм виховання, та в секторі профілактики – 90 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Із 353 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку служби у справах дітей, 268 дітей влаштовано під опіку, 47 дітей виховується в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, 37 дітей перебуває в державних дитячих закладах. З інших регіонів до м. Житомира прибуло 77 дітей, з них 59 виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників, а 18 – у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, які розташовані у м. Житомирі».

Очільниця служби (управління) у справах дітей наголосила, що вирішення питань забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа є одним із пріоритетних напрямків роботи служби.

«У 2018 році за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та за додатково виділені кошти з місцевого бюджету було придбано чотири квартири. Три однокімнатні квартири для осіб із числа дітей-сиріт надано на праві власності, одна однокімнатна квартира включена до житлового фонду соціального призначення та надана на праві користування особі із числа дітей-сиріт. Також у 2018 році відбулося облаштування та відкриття двох дитячих будинків сімейного типу»,- розповідає Ольга Бібла.
Погода, Новости, загрузка...