Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Середа, 24 квітня 07:29
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

11 марта 2019, 17:14

Петро Порошенко – у Житомирі: Ви змінюєте не лише свою громаду, не лише Житомирщину, ви змінюєте всю Україну

За участі Президента України Петра Порошенка 11 березня на підприємстві «Кромберг енд Шуберт» відбулось засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини.

У засіданні взяли участь Віце-прем’єр-міністр, Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, голова обласної ради Володимир Ширма та його заступники, голова облдержадміністрації Ігор Гундич і його заступники, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, депутати обласної та місцевих рад, голови райдержадміністрацій, представники міст Житомирщини, сільські, селищні голови, голови ОТГ, керівники низки комунальних підприємств тощо.

Розпочав виступ Петро Порошенко з теми армії, підкресливши, що саме завдяки реформам вдалося створити боєздатну та ефективну армію, яка є гарантом незалежності нашої держави

«Ми в рекордно стислий термін побудували українську армію. Не відновили, не модернізували, а побудували нову армію, яка тепер і зараз входить до числа десяти найкращих армій на континенті. Вже наші партнери по країнам-членам НАТО вчаться в української армії бойовому досвіду», - сказав Президент.

Звертаючись до присутніх, Президент України проаналізував, що зроблено за останні роки, зокрема наголосив на успішності проведення децентралізації.

«З прийняттям закону про децентралізацію громадам передано владу, повноваження, гроші і відповідальність. Бо відповідальність без ресурсів – це обман. Тому разом з відповідальністю ми передали на місця фінансовий ресурс. Це чесно і справедливо. Тепер у зведеному бюджеті держави частка державного бюджету – 49%. Це вперше за всі часи існування України. На все – на зовнішню політику, на армію, на будь-які інші витрати 49%. І 51%, враховуючи субсидії і субвенції, місцевим бюджетам. Це можливість і право планувати життя і змінювати його там, де це потребує втручання громади», - зауважив Глава держави.

Президент зауважив, що на Житомирщині чи не першими зрозуміли ідею децентралізації і взялися її реалізовувати та подякував людям, які кардинально змінюють Житомирщину: «Ви змінюєте не лише свою громаду, не лише Житомирщину. Ви, разом зі мною, змінюєте всю Україну».

Під час засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини голова облдержадміністрації Ігор Гундич презентував перспективний план розвитку області на 2019-2021 роки.
Погода, Новости, загрузка...