Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 09:21
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

11 марта 2019, 17:34

Президент оглянув приміщення нового гуртожитку для контрактників 95-ї бригади

У рамках робочої поїздки до Житомирської області Президент Петро Порошенко відвідав місце дислокації 95 окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України. У військовому містечку в Житомирі Глава держави ознайомився з виконанням заходів з будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об'єктів бригади у 2018 році.

Зокрема, було проведено заходи з будівництва, реконструкції та капітального ремонту на 14 військових об’єктах, в тому числі: будівництво чотирьох гуртожитків поліпшеного планування; капітальний ремонт їдальні та котельні; улаштування благоустрою військового містечка, відновлення інженерних мереж (тепло-, електро-, водопостачання та водовідведення, будівництво трансформаторної підстанції). Станом на сьогодні будівельні роботи на об’єктах завершено, чотири гуртожитки поліпшеного планування готові до заселення.

Петро Порошенко оглянув приміщення одного з чотирьох нових гуртожитків та поспілкувався із військовослужбовцями, які будуть в них жити. Також Президент відвідав їдальню та скуштував обід разом з військовими.

Під час спілкування з десантниками Президент зазначив, що сьогодні важливий для бригади день, адже реалізовується програма Глави держави із забезпечення контрактників житлом і вводяться в експлуатацію перші гуртожитки саме для десантно-штурмових військ. Він нагадав, що програма реалізовується, в тому числі на кошти, які були вкрадені попередньою владою, а нинішнім керівництвом ГПУ конфісковані до бюджету.

«В якості першого пріоритету я сказав, що ми будемо будувати завод по виробництву боєприпасів, будувати найсучасніші зразки озброєння, в тому числі і для десантно-штурмових військ. І запустимо програму побудови для 23 тисяч контрактників 184 гуртожитків. І сьогодні перша черга вводиться в експлуатацію. Сподіваюся, що більшість із вас будуть мати можливість оселитися у комфортабельні кімнати», - сказав Петро Порошенко.

«Я бажаю, щоб тут панувало щастя, гордість за Україну. Великий патріотизм – те, чим завжди відрізнялися і відрізняються воїни десантно-штурмових військ», - додав він.

Глава держави також висловив переконання, що необхідно підвищити рівень забезпечення житлом, в тому числі у Житомирі воїнів-десантників.

Петро Порошенко подякував військовим за службу і побажав мирного неба. Водночас він підкреслив, що мир має базуватись на національних інтересах держави. «Українські воїни, український Президент та український народ ніколи ні перед ким на коліна не ставали і не стануть. І наша армія дає мені тверде переконання, що перемога врешті-решт буде за нами, дякуючи таким воїнам, як ви», - сказав Президент.

Петро Порошенко разом із військовими за традицією, перш, ніж зайти до гуртожитку, запустили до приміщення кота. Президент та військовослужбовці оглянули приміщення нового гуртожитку та ознайомилися з умовами проживання. Глава держави поцікавився в яких умовах контрактники проживали до цього і чи задоволені вони новою оселею.

Президент відзначив, що і реалізація програми із будівництва житла, і реформа у системі харчування військових, і багато інших змін у Збройних Силах стали можливими завдяки зусиллям Міністра оборони, керівництва Генерального штабу та команди волонтерів.

Також Глава держави вручив нагороди за особисті заслуги у зміцненні обороноздатності Української держави, зразкове виконання службового обов’язку. Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня відзначено інженера відділу Центру забезпечення службової діяльності Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України Сергія Косенка, начальника групи відділу Центру забезпечення службової діяльності Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України Павла Мельникова, спеціаліста державного підприємства Міністерства оборони України «Центральний проектний інститут» Олександра Погребиського.

Орден княгині Ольги ІІІ ступеня отримала спеціаліст державного підприємства Міністерства оборони України «Центральний проектний інститут» Дарина Недозим
Погода, Новости, загрузка...