Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 21:03
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

13 марта 2019, 12:18

Інформація щодо оформлення послуги «муніципальна няня»

Департамент соціальної політики міської ради повідомляє про те, з 2019 року в Україні запрацював ще один вид соціальної допомоги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня». Це додаткова грошова допомога від Уряду молодим сім’ям.

Крім щомісячних 860 гривень виплат на дитину, сім’я зможе безповоротно щомісяця отримувати ще 1 626 гривень на відшкодування послуги няні. На це Уряд у Державному бюджеті заклав 500 мільйонів гривень. Цією безповоротною допомогою від Уряду зможуть скористатися 25 тисяч сімей.

Незалежно від того виходить мама на роботу чи залишається у декретній відпустці держава виплачуватиме такій сім’ї щомісячну компенсацію на няню.

Безповоротна допомога від Уряду прив’язана до прожиткового мінімуму. З січня 2019 року сім’я може отримувати щомісяця 1 626 грн. відшкодування послуги.

Це додатково до щомісячних виплат на дитину, які жінка законно отримуватиме впродовж трьох років декретної відпустки. Ця компенсація виплачуватиметься управліннями соціального захисту населення Богунського та Корольовського районів департаменту соціальної політики Житомирської міської ради в кінці кожного місяця і автоматично переглядатиметься щороку відповідно до прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого станом на 1 січня відповідного року.

Мама самостійно обирає няню, укладає з нею цивільно-правовий договір, який не потребує нотаріального завірення. Далі мама має подати документи в управління соціального захисту населення для оформлення компенсації послуги «муніципальна няня».

Муніципальною нянею може бути будь-яка фізична особа підприємець чи юридична особа яка надає послугу з догляду за дитиною.

Для призначення допомоги до управління соціального захисту населення за місцем проживання за адресою: необхідно надати:

-заяву про надання компенсації послуги «муніципальна няня»;

-копію договору між отримувачем послуги та «муніципальною нянею»;

-документи що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги з догляду за дитиною (може бути: чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунку);

-копія свідоцтва про народження дитини;

-копія паспорта отримувача компенсації послуги «муніципальна няня»;

-документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податку заявника;

-рішення про встановлення опіки (у разі наявності) ;

-заяву із зазначенням рахунка відкритого у банківській установі на ім’я заявника.

Станом на 01.03.2019 року до управління соціального захисту населення Богунського району департаменту соціальної політики Житомирської міської ради звернулось 3 особи за даним видом допомоги.

У разі виникнення додаткових питань, відповіді можна отримати за телефонами „гарячої лінії”:

по Богунському району м. Житомира в управлінні соціального захисту населення Богунської району м.Житомира 42-50-25;
по Корольовському району м. Житомира в управлінні соціального захисту населення Корольовської району м. Житомира 33-10-53.
Виплата компенсації здійснюється щомісяця за умови подання заявником до 5 числа місяця в управління соціального захисту населення підтверджуючих документів про витрати на оплату послуги з догляду за дитиною «муніципальній няні».
Погода, Новости, загрузка...