Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 19 березня 13:54
Анонси
В епіцентрі
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’яЖитомирські рятувальники зустріли черговий евакуаційний потяг з Донеччини

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

17 марта 2019, 08:57

Перші 5 родин з Житомирщини хочуть скористатися державною допомогою «Муніципальна няня»

У Житомирській області 5 родин хочуть скористатися допомогою від держави «Муніціпальна няня» на оплату послуг няні для своєї дитини віком до трьох років.

Про це повідомляє департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА.

5 родин вже подали необхідні документи, аби отримувати безповоротно 1 тис. 626 грн щомісяця на відшкодування послуги няні. На це Уряд у Державному бюджеті заклав 500 млн грн. Допомогою зможуть скористатися 25 тисяч сімей.

Для того, щоб скористатися соціальною допомогою за проектом «Муніципальна няня» жителям області необхідно звернутися до місцевих органів соціального захисту. Адже цю компенсацію виплачуватиме управління соціального захисту населення вкінці кожного місяця. Така соціальна допомога автоматично переглядатиметься щороку відповідно до прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років, встановленого станом на 1 січня відповідного року.

Мама самостійно обирає няню, укладає з нею цивільно-правовий договір, який не потребує нотаріального завірення. Далі мама має подати документи в управління соціального захисту населення для оформлення компенсації послуги «муніципальна няня».

Крім заяви про надання допомоги, потрібно буде додати копію договору з нянею, свідоцтво про народження дитини, копію сторінок паспорту мами, підтверджуючі документи про оплату послуги няні (виписка з банківського рахунку, розрахункова квитанція тощо).

Жінка (няня), яка прагне офіційного працевлаштування в сім’ї по догляду за дітьми, має оформити ФОП та відкрити рахунок в банку, на який надходитиме її заробітна плата.

Довідкову інформацію ви можете отримати у департаменті праці, соціальної та сімейної політики ОДА за телефоном (0412) 47-47-50.
Погода, Новости, загрузка...