Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 10:26
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

17 апреля 2019, 21:11

У Житомирі засуджено злочинну групу за розбійний напад зі зброєю та викрадення людини

Здійснюючи публічне обвинувачення, прокуратура Житомирської області довела у суді провину організатора і трьох членів злочинної групи, які вчинили ретельно спланований розбійний напад на житомирянку, з використанням вогнепальної та холодної зброї, викраденням з метою заволодіння майном та її транспортним засобом.
Вироком Богунського районного суду м. Житомира від 15.04.2019, за сукупністю злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 187, чч. 1, 2 ст. 263 та ч. 3 ст. 289 КК України, організатора злочинної групи засуджено до 8 років 3 місяців, двох співвиконавців - відповідно, до 8 років і 1 місяця та до 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна. Ще одну співучасницю групи, враховуючи роль у вчиненні злочинів, засуджено до 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.
Також судом задоволено позов потерпілої про стягнення 175 тис грн за завдану їй моральну шкоду.
Установлено, що у серпні 2015 року, для скоєння злочинів з метою наживи, 42-річний раніше неодноразово судимий мешканець Житомирщини створив організовану злочинну групу, до складу якої увійшли його 28-річна співмешканка та двоє раніше неодноразово судимих за корисливі злочини житомирян.
До скоєння нападу злочинна група ретельно готувалася, збирала необхідну інформацію про об’єкт нападу. Діючи за розробленим планом, у вересні 2015 року злочинці, використовуючи вогнепальну та холодну зброю, напали на мешканку Житомира.
Зокрема, вислідивши увечері, коли жінка під’їхала до свого будинку і вийшла з автомобіля, вдарили її в обличчя, та, застосувавши насильство, яке є небезпечним для життя та здоров’я, незаконно заволоділи її автомобілем марки Volkswagen Tiguan та вивезли за місто, де, погрожуючи зброєю, примусили назвати код від сигналізації будинку.
У подальшому один з нападників залишився із потерпілою, у той час, коли інші поїхали грабувати будинок. Саме там, «на гарячому», їх затримали правоохоронці, які виїхали до місця пограбування, оскільки у будинку спрацювала сигналізація
Погода, Новости, загрузка...