Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 15:47
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

19 апреля 2019, 11:31

У новому басейні Ємільчинської ОТГ діти займатимуться безкоштовно

Один з найбільших проектів ДФРР Житомирщини – новий басейн у Ємільчинській ОТГ – завершили завдяки реформі децентралізації. Для діток заняття у гуртках будуть безкоштовними.

Відкрили новий спортивний об’єкт вчора, 19 квітня, голова ОДА Ігор Гундич, голова обласної ради Володимир Ширма та голова ОТГ Сергій Волощук.

«З 2012 року розпочали цей проект, але не могли реалізувати. Тільки у минулі два роки об’єкт включили до відновленого Президентом України Державного форду регіонального розвитку, та завдяки реформі децентралізації нам вдалося його завершити. Вартість склала 17 млн грн. Для Ємільчинської громади самотужки реалізувати це було дуже складно і зайняло б ще не один десяток років. Так, громада виділила 3 млн грн, а ДФРР – 14 млн грн. Сьогодні навіть не кожне місто обласного значення має такий басейн, адже тут все зробили за сучасними технологіями і вимогами. Приємно, що це буде слугувати дітям та дорослим і громади, і населених пунктів поблизу», – зазначив Ігор Гундич.

Утримання басейну обходитиметься громаді у 2-2,5 млн грн на рік. Тому має бути спецфонд і отримання прибутку від об’єкту.

«Зараз у басейні проводиться перевірка всіх технічних функцій. На сьогодні є у нас тренери, які проходять фахову підготовку. Сподіваємося, що у травні вже запрацюємо на повну потужність. Для дітей будуть організовані безкоштовні гуртки, а всі інші бажаючі зможуть придбати абонемент, вартість якого орієнтовно складатиме 400 грн на місяць», – розповів голова ОТГ Сергій Волощук.

За його словами, завдяки децентралізації громада вже не переживає про те, чи зможе утримувати такий об’єкт.

«Для нас 2,5 млн грн – це вже не страшно, ми будемо шукати ці гроші. Дуже добре, що громаді надали повноваження, нам розв’язали руки реформою децентралізації. Ми, голови громади, маємо можливість вирішувати, куди спрямовувати кошти та розвивати громаду», – наголосив керівник громади.

«Сьогодні ми маємо думати про такі проекти. Багато керівників громад їдуть за кордон, переймають досвід. І там майже у кожному ліцеї є такий басейн. Це стандартний басейн, де можна і займатися, і проводити змагання. Це цілий комплекс з залами для різних видів спорту. Плануємо ще поряд зробити поле зі штучним покриттям», – додав Володимир Ширма.

Глибина нового басейну від 1,3 м до 1,9 м, розмір – 50 м на 25 м. У ході реконструкції тут облаштували чашу басейну, зробили ремонт внутрішніх приміщень, де є гардероби, санвузли, кімнати тренерів, зробили зовнішнє та внутрішнє опорядження, влаштували благоустрій та озеленили територію.
Погода, Новости, загрузка...