Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 16 квітня 22:26
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

19 апреля 2019, 12:07

Упродовж доби вогнеборці Житомирщини ліквідували 6 загорянь сухої трави на загальній площі 11 га

18 квітня о 15:48 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави в с. Степанівка Лугинського району. Про це рятувальників сповістила схвильована селянка, до оселі якої вже підбиралось полум’я.

По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця виклику було встановлено, що на околиці населеного пункту поблизу річки горить суха трава на площі 2 га. За 50 м від осередку займання знаходились житлові будинки. Через сильні пориви вітру вогонь швидко розповсюджувався.

Силами бійців ДСНС о 16:06 пожежу локалізовано, а о 17:05 ліквідовано. Вогнем знищено 2 га сухотрав’я. Рятувальники не допустили поширення полум’я на помешкання. У гасінні пожежі активну участь брали й небайдужі селяни.

Попередня причина пожежі - необережне поводження з вогнем.

Загалом упродовж минулої доби вогнеборці Житомирщини ліквідували 6 загорянь сухої трави на загальній площі 11 га. Сухостій горів також у Народицькому, Радомишльському, Малинському, Олевському та Коростенському районах області.

Закликаємо населення не провокувати пожежі в природних екосистемах. Категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності, на полях та кидати недопалки чи сірники у траву. Під час відпочинку на природі, необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров'ю
Погода, Новости, загрузка...